HomeHL-GreeceΗ «καυτή» πατάτα Καμμένου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Η «καυτή» πατάτα Καμμένου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αναστήσει το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τις τελευταίες ώρες οι διεργασίες για την έξοδο της χώρας στις αγορές παρά το γεγονός ότι χθες για τρίτη  φορά η κυβέρνηση διέψευσε την κινητικότητα που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι αν όχι σήμερα ,σίγουρα μέχρι τις αρχές Αυγούστου η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί.

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  προκειμένου να προετοιμάσει  το έδαφος για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα διεξαχθεί την  Παρασκευή και το Σάββατο. Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η  πρώτη μετά την συμφωνία του Ιουνίου ενώ παράλληλα  υπάρχουν σε εκκρεμότητα και  το θέμα Καμμένου αλλά και η έξοδος στις αγορές.

Ο Αλέξης Τσίπρας  αναμένεται να αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση –ιδιαίτερα εάν  έχει πάρει το πράσινο φως για  επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές-  και θα αναλύσει τα βήματα που θα κάνει για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια δίνοντας βάση στην κοινωνική πολιτική.

Με δεδομένο ωστόσο  ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφοροποιηθεί  από την κυβερνητική στάση  στην υπόθεση Noor1 και στην εμπλοκή του Πάνου Καμμένου σε αυτήν , κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το θέμα  αυτό θα τεθεί από κάποια στελέχη του  κόμματος που την έχουν «στημένη» στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Άλλωστε η πρόσφατη τοποθέτηση του και  στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έφερε στην επιφάνεια τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στα δυο κόμματα .Στο επίκεντρο θα βρεθούν  ακόμα και χειρισμοί  γύρω από ζητήματα που αφορούν τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλά  στελέχη του κόμματος έχουν οργώσει  την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν  τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος για τα καλά σημεία της  συμφωνίας του Λουξεμβούργου.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση