HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου για τα λιμενικά έργα στα Λινοπεράματα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου για τα λιμενικά έργα στα Λινοπεράματα

Τι αναφέρει η παράταξη για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το μείζον θέμα των λιμενικών έργων παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με αφορμή τη δήθεν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου στις 12-7-2017 για τα λιμενικά έργα στα Λινοπεράματα, η Λαϊκή Συσπείρωση,  που στηρίζεται από το ΚΚΕ καταγγέλλει πως είναι πλαστογραφημένη και πως οι θέσεις που εκφράσαμε στη συνεδρίαση δεν πάρθηκαν καθόλου υπόψη.

Για τις ρυπογόνες εγκαταστάσεις στα Λινοπεράματα ( ΔΕΗ, τσιμέντα, καύσιμα κα), εμείς  από χρόνια υποστηρίζουμε την απομάκρυνσή τους και την απόδοση στους δημότες για ψυχαγωγία όλης της παραλίας από Ξεροπόταμο μέχρι Παντάνασσα, δημόσιας, δωρεάν, οργανωμένης, καθαρής, ελεύθερης από αποκλεισμούς των ξενοδοχείων και κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από τη δεκαετία του 1950-1960 καταγγέλλαμε τις κυβερνήσεις που εγκατέστησαν τις ρυπογόνες εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Διαφωνήσαμε στην παραχώρηση των ακτών του Μαλεβιζίου στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ), όπως διαφωνήσαμε και στη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρεία ΟΛΗ Α.Ε., που ήταν το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή του.

Μετά το 2000, οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όταν ήταν στην κυβέρνηση και στη Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ,  από τη μια έλεγαν πως θα διώξουν τις εγκαταστάσεις και από την άλλη ψήφισαν το λεγόμενο ΜASTER PLAN του ΟΛΗ ΑΕ, που για τα Λινοπεράματα προβλέπει μώλο 482 μέτρων που σημαίνει μετατροπή της περιοχής σε βιομηχανικό λιμάνι, όπως και άλλες ενεργειακές και τουριστικές εγκαταστάσεις!

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά αντιδρούσαν, σήμερα που είναι στην κυβέρνηση και στη Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ. προωθούν την υλοποίηση του ΜASTER PLAN με την προσθήκη νέων εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου !

Στο Δήμο όμως όλοι αυτοί μαζί παίζουν θέατρο και είτε ζητούν την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων είτε παζαρεύουν την παραμονή τους με κάποια . . . ανταλλάγματα !

Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθάρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως, στη σημερινή φάση, μετά από τόσα χρόνια εμπαιγμού, για να συμφωνήσουμε σε μια απόφαση, επιμένουμε στα εξής :

► Ζητάμε ακύρωση του ΜASTER PLAN του ΟΛΗ Α.Ε. σε ότι αφορά στα Λινοπεράματα. Δεν δέχτηκαν ούτε λέξη.

► Ζητάμε –ξεκάθαρα- απομάκρυνση των εγκαταστάσεων και απορρίπτουμε τη λογική της παραμονής τους με «ανταλλάγματα», όπως αναφέρουν παλιές αποφάσεις του Δήμου. Δεν το δέχτηκαν, αντίθετα επέμεναν ότι ισχύουν οι παλιές αποφάσεις.

► Ζητάμε -όχι γενικόλογα- απομάκρυνση των σημερινών εγκαταστάσεων, αλλά άμεση απομάκρυνση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δε δέχτηκαν ούτε λέξη.

► Ζητάμε να μεταφερθούν οι ρυπογόνες εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά. Το προβλέπει το Χωροταξικό Σχέδιο Κρήτης και εμείς συμφωνούμε στο συγκεκριμένο σημείο. Όμως τονίσαμε, πως εμείς διαφωνούμε συνολικά στο Χωροταξικό, που προωθεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και γι΄αυτό δεν θέλουμε να λέει τίποτα η απόφαση συνολικά για το Χωροταξικό, είτε καλό, είτε κακό.

Δεν δέχτηκαν να μιλήσουν μόνο για τα Λινοπεράματα, αλλά επέμεναν να ζητούν συνολικά «επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του Χωροταξικού».

► Ζητάμε ο Δήμος να μην περιοριστεί σε ανταλλαγή υπομνημάτων με Περιφέρεια, κυβέρνηση και ΟΛΗ Α.Ε. –αφού όλοι μαζί κοροϊδεύουν χρόνια τώρα τον κόσμο-  αλλά να απευθυνθεί και να βάλει σε κίνηση το λαό και τους φορείς  της περιοχής και του Δήμου μας, ως του μόνους που εγγυώνται ότι εννοούν αυτά που λένε. Δε δέχτηκαν ούτε λέξη.

Η απόρριψη όλων των δικών μας προτάσεων δείχνει πως οι άλλες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θέλουν την «ομοφωνία» από ενδιαφέρον για να δυναμώσει η διεκδίκηση.

Και μόνο σε δυο τρία συγκεκριμένα σημεία αν συμφωνήσουμε μαζί τους, αντί να το σεβαστούν, το εμφανίζουν με κουτοπονηριές ως «ομοφωνία» -ότι δήθεν συμφωνήσαμε στο σύνολο των θέσεών τους-  γιατί απλά θέλουν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, χωρίς να ακούγεται καμία αντίθετη φωνή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εμφάνισε μια απόφαση της πλειοψηφίας ως δήθεν ομόφωνη, πλαστογραφώντας τα πρακτικά ! Είναι αδίσταχτοι ! Εκτός από τις μεγάλες διαφωνίες που μας χωρίζουν από τις άλλες δυνάμεις, ούτε σε απλά θέματα δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη.

Είναι μια παραπάνω απόδειξη ότι θέλουν να αποκοιμίσουν τον κόσμο για τις αληθινές τους προθέσεις, να αποφύγουν τις λαϊκές αντιδράσεις, για να δικαιολογηθούν μετά : «εμείς προσπαθήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε». Καμιά εμπιστοσύνη σε τέτοιες κουτοπονηριές !

Απαιτούμε να διορθωθούν τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και να καταχωρηθεί η θέση μας

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους δημότες Μαλεβιζίου και τους φορείς, να πάρουν στα χέρια τους το θέμα για να μη βρεθούν για άλλη μια φορά προδομένοι».

Διαφήμιση
Διαφήμιση