HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Ο θεσμός της δικαιοσύνης εξασφαλίζει την ισονομία»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Ο θεσμός της δικαιοσύνης εξασφαλίζει την ισονομία»

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η 17η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η  Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης, μια επέτειος αφιερωμένη στην πρόοδο και τα επιτεύγματα των θεσμών της διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης.

Η ημερά αυτή αποτελεί υπενθύμιση για κάθε κράτος και κάθε πολίτη, πως θα πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε τον θεσμό της δικαιοσύνης με όλες μας της δυνάμεις, ώστε να εξασφαλίσουμε μια κοινωνία ισονομίας, ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.

Τη δεδομένη χρονική συγκυρία η ημέρα αυτή, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, καθώς οι κυβερνητικές ενέργειες προσβάλλουν τη δικαιοσύνη και το κύρος της. Έχουμε μια κυβέρνηση που συγκαλύπτει υπουργούς για τις σχέσεις τους με εμπόρους ναρκωτικών και ‘ανταμείβει’ ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης με πολιτικές θέσεις.

Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε και να θεωρούμε δεδομένα τα επιτευγμάτων τόσων αγώνων. Η εμπειρία αποδεικνύει πως κίνδυνοι ελλοχεύουν παντού ακόμα και από πρόσωπα και θεσμούς τυπικά ταγμένους στην προάσπιση του έργου της δικαιοσύνης.

Δική μας ευθύνη είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, ώστε όλοι οι πολίτες να  είναι ίσοι απέναντι της δικαιοσύνης ανεξαρτήτως θέσεων και αξιωμάτων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση