HomeHL-9Μία μόνο στις τέσσερις επιχειρήσεις στην Κρήτη…κόβει αποδείξεις

Μία μόνο στις τέσσερις επιχειρήσεις στην Κρήτη…κόβει αποδείξεις

Σύμφωνα με την “επιχείρηση Αιγαίο” που σαρώνει τα νησιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η «μάχη των αποδείξεων». Την ώρα που η «επιχείρηση Αιγαίο» βγάζει λαβράκια και τα λουκέτα πέφτουν «σαν το χαλάζι» από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εκατοντάδες είναι οι επιχειρήσεις και οι μικροεπαγγελματίες –κυρίως σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς της χώρας- συλλαμβάνονται να μην εκδίδουν αποδείξεις, παρότι γνωρίζουν ότι αν συλληφθούν θα κλείσουν!

Οι οκτώ «μαϊμού» ταμειακές μηχανές με τις 22.100 πλαστές αποδείξεις στο Γαϊδουρονήσι, αλλά και το κλείσιμο γνωστού νυχτερινού κέντρου για 48 ώρες επειδή δεν είχαν κοπεί 27 αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ, είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

Πανελλαδικά, δυο στις τρεις επιχειρήσεις πιάνονται πλέον στους ελέγχους της ΑΑΔΕ να φοροδιαφεύγουν, με αποτέλεσμα από το Πάσχα έως τα μέσα Ιουλίου να μπουν τουλάχιστον 200 «λουκέτα» σε όλη την Ελλάδα. Εστιατόρια, μπαρ, φούρνοι, επιχειρήσεις που ενοικιάζουν ξαπλώστρες ή αυτοκίνητα έχουν ξεχάσει τι σημαίνει «απόδειξη».

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, από τους 270 ελέγχους που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) μόνον την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, διαπιστώθηκε παραβατικότητα 65,93% κατά μέσο όρο. Αττική και Αργοσαρωνικός καταγράφουν παραβατικότητα 73%, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης εκτοξεύεται στο …. 77,5%.

Δηλαδή μόνο 1 στις 4 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν στην Κρήτη έκοβε κανονικά αποδείξεις!

Και δεν είναι μόνον αυτοί. Από το Πάσχα έως το τέλος του Ιουνίου ελεγκτές των ΔΟΥ έκαναν 17.500 έλεγχους, από τους οποίους προέκυψε μέση παραβατικότητα 25% (πάνω από 4.000 επιχειρήσεις). Η διαφορά στα ποσοστά παραβατικότητας εξηγείται επειδή η ΥΕΔΔΕ κινείται στοχευμένα με βάση πληροφορίες που συλλέγονται κεντρικά.

Φοροδιαφυγή…μετά μουσικής

Το σαββατοκύριακο οι ελεγκτές έβαλαν «λουκέτο» για 48ωρες σε νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος. Ελεγκτές μπήκαν στις 5 τα ξημερώματα στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, προσποιούμενοι τους πελάτες. Διαπίστωσαν ότι το κέντρο δεν είχε εκδώσει 27 αποδείξεις αξίας 3.500 ευρώ και αμέσως προχώρησαν σε 48ωρη αναστολή λειτουργίας του.

Την ίδια ώρα, άλλα κλιμάκια ελέγχου έβαζαν 48ωρα λουκέτα σε:

– Ένα κέντρο αισθητικής και σε ένα κατάστημα με σουβενίρ που βρίσκεται δίπλα στο τελεφερίκ στη Σαντορίνη.

– Ένα μπαρ στην Υδρα για μη έκδοση 15 αποδείξεων

– Ένα ψητοπωλείο στο Μοσχάτο για 29 αποδείξεις που δεν είχε κόψει

– Ένα καφέ στη Μύκονο

– Δυο εστιατόρια στη Ζάκυνθο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση