HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Η χειρουργική επέμβαση του Μακέιν καθυστερεί τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περίθαλψη

ΗΠΑ: Η χειρουργική επέμβαση του Μακέιν καθυστερεί τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περίθαλψη

Του αφαίρεσαν θρόμβο πάνω από το μάτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η συζήτηση στην αμερικανική Γερουσία για το νομοσχέδιο για την περίθαλψη θα καθυστερήσει, καθώς ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση, δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.

Ο Μακέιν υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεση θρόμβου πάνω από το αριστερό του μάτι. «Οσο ο Τζον αναρρώνει, θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας σε σχέση με το νομοθετικό έργο αλλά θα καθυστερήσουμε την συζήτηση για το Better Care Act», δήλωσε ο Μακόνελ.

Η απουσία του Μακέιν δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με το αν μπορεί να εγκριθεί από τη Γερουσία το σχέδιο νόμου για να καταργηθεί και να αντικατασταθεί το λεγόμενο Obamacare. Ο Μακόνελ χρειάζεται 50 «ναι» για να επιτύχει την έγκρισή του από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους (52 γερουσιαστές έναντι 48 των Δημοκρατικών).

Η αντικατάσταση του νομοσχεδίου του Obamacare αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Τραμπ. Ωστόσο, ήδη δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Ο Μακέιν έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό αλλά δεν έχει καταστήσει σαφές αν θα το ψηφίσει. Για την ώρα αναπαύεται το σπίτι του και βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά από την επέμβαση της Παρασκευής, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση