HomeHL-9Σε λειτουργία τα καταστήματα…εν μέσω αντιδράσεων και διαμαρτυριών

Σε λειτουργία τα καταστήματα…εν μέσω αντιδράσεων και διαμαρτυριών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια κυριακάτικη βόλτα στα εμπορικά καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Ηρακλειώτες στο κέντρο της πόλης, καθώς σήμερα λειτουργούν και θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων δεν κύλησε ικανοποιητικά από πλευρά αγοραστικής κίνησης, καθώς οι Ηρακλειώτες περιορίστηκαν σε έρευνα αγοράς, γι’αυτό και οι έμποροι ελπίζουν ότι η αγορά σήμερα “θα ζεσταθεί” και ο τζίρος τους θα αυξηθεί.

Τα ποσοστά των εκπτώσεων στα περισσότερα είδη στην πλειοψηφία των καταστημάτων, από την πρώτη κιόλας ημέρα έναρξης της εκπτωτικής περιόδου είναι υψηλά, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να δουν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν με κόσμο.

Αντιδράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ωστόσο η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή κάθε φορά εγείρει έντονες αντιδράσεις στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι υποχρεούνται να εργαστούν τη μοναδική ημέρα της εβδομάδας, που έχουν για να ξεκουραστούν, θεωρώντας ότι η Κυριακή δεν είναι ημέρα δουλειάς.

Για τη σημερινή ημέρα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την ημέρα αυτή απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Σε τοπικό επίπεδο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου, οι Ομάδες και οι Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) και η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στις 10.30 το πρωί, διεκδικώντας τη «Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση