HomeHL-9Τα Ρίχτερ…έφεραν αναστάτωση στην Κρήτη

Τα Ρίχτερ…έφεραν αναστάτωση στην Κρήτη

Ο ένας μετά τον άλλο σημειώνονταν οι μετασεισμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους Κρητικούς έφερε ο Εγκέλαδος, που ταρακούνησε για τα καλά το βράδυ του Σαββάτου ολόκληρη την Κρήτη, καθώς οι κάτοικοι αρκετών περιοχών πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

Η έντονη μετασεισμική ακολουθία στη συνέχεια, έκανε αρκετούς Κρητικούς να παραμείνουν έξω από τις κατοικίες τους, σε υπαίθριους χώρους μέχρι τα ξημερώματα.

Μάλιστα όλοι επεσήμαναν τη μεγάλη διάρκεια του σεισμού, νιώθοντας για αρκετά δευτερόλεπτα τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους.

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί από το πέρασμα του Εγκέλαδου.

Στο “χορό” των μετασεισμών

Μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στη συνέχεια τέσσερις μετασεισμούς .

Συγκεκριμένα σημειώθηκε ένας στις 23:46 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού, ένας ακόμα στις 24:04 επίσης 3,5 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο σημείο, ένας τρίτος στις 24:06 κοντά στο Ρέθυμνο ίδιου μεγέθους, ενώ ο τέταρτος, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 24:14 ξανά κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.

Πάντως οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθόλα καθησυχαστικοί, μια και η σεισμική δραστηριότητα μετά το μεγάλο σεισμό ήταν έντονη, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κύριος σεισμός ήταν εκείνος των 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.   Φωτογραφίες: Γιάννης Σοχοράκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση