HomeHL-GreeceΤσαμπουκάδες σε φορολογικό έλεγχο στη Μύκονο

Τσαμπουκάδες σε φορολογικό έλεγχο στη Μύκονο

Λουκέτο έως 1 μήνα για τον... νταή ιδιοκτήτη κλαμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τα έχω όλα νόμιμα, αλλά δεν θα μπείτε», ήταν η ατάκα μαγαζάτορα σε κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ και πλέον ο επιχειρηματίας βρίσκεται αντιμέτωπος με το νέο ποινολόγιο, που προβλέπει «λουκέτο» ως και ένα μήνα για παρεμπόδιση ελέγχου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Άνω Μερά Μυκόνου, όταν χθες το βράδυ εφοριακοί επιχείρησαν να ελέγξουν αν το νυχτερινό κέντρο εκδίδει αποδείξεις. Η άρνηση ελέγχου απλώς καθυστέρησε, όμως, το… μοιραίο για τον ιδιοκτήτη, καθώς μόλις χτύπησε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων και έγινε η πρώτη «ακτινογραφία» της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάνει δηλώσεις ΦΠΑ. Το πρωί επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη το σχετικό σημείωμα και έχει στη διάθεση του 5 ημέρες για ενστάσεις και εξηγήσεις, πριν χτυπήσει η «καμπάνα». Όπως προβλέπει η Απόφαση με τις κυρώσεις, στην περίπτωση παρεμπόδισης ελέγχου αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης από 5 ως και 30 ημέρες, με απόφαση του Γ. Πιτσιλή.

Πολλή δουλειά είχαν τα συνεργεία ελέγχου και στη Σαντορίνη, όπου τα 48ωρα «λουκέτα» έχουν την τιμητική τους. Πρώτο περιστατικό σε κομμωτήριο, όπου νύφη, μητέρα και κουμπάρα χτενίστηκαν για το γάμο, πλήρωσαν 2.200 ευρώ, αλλά απόδειξη δεν είδαν. Δεύτερο περιστατικό σε στούντιο τατουάζ, όπου η δουλειά του καλλιτέχνη, αξίας 2.500 ευρώ, δεν συνοδεύτηκε από τη σχετική απόδειξη. Τρίτο περιστατικό, σε φούρνο, ο οποίος σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις η πώληση προϊόντων είχε γίνει άνευ απόδειξης.

Επίσκεψη, μετά του σχετικού 48ωρου «λουκέτου», έκαναν ελεγκτές της ΑΑΔΕ και στην Άνδρο, κλείνοντας beach bar στη Ψιλή Άμμο, που είχε «ξεχάσει» να κόψει 42 αποδείξεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση