HomeHL-9Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα με εκπτώσεις και στο βάθος… απεργία

Ανοιχτά αύριο τα εμπορικά καταστήματα με εκπτώσεις και στο βάθος… απεργία

«Ζητούν τη νομοθετική ρύθμιση της Κυριακάτικης αργίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι εκπτώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει με γενναίες προσφορές με τους εμπόρους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την τόνωση της αγοράς.

Σημειώνεται ότι για αύριο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Δίνουν ραντεβού έξω από τα δικαστήρια

Στο Ηράκλειο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού, οι Ομάδες και οι Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) και η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 10:30 το πρωί, διεκδικώντας τη «Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων: «Ο νόμος που περιλαμβάνεται στη δεύτερη αξιολόγηση και ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες εκτός όλων των άλλων που «φορτώνει» στις πλάτες της εργατικής τάξης, δίνει και τη χαριστική βολή στην Κυριακάτικη Αργία.

Είναι καθήκον όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από κλάδο που ανήκουν να υπερασπιστούν την Κυριακή ως αργία, να αγωνιστούν για τη νομοθετική κατοχύρωσή της, με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές».

Το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες και τη νεολαία που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο, αλλα και   όλο το λαό, που πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα να υπάρχει σταθερή ημέρα ανάπαυσης για όλους. Κάνουν δρόμο μετ’ εμποδίων τη μητρότητα. Αρκεί να αναρωτηθούμε σε τι ρυθμούς και με ποιες συνθήκες ζει μια οικογένεια όταν η μάνα έχει ρεπό τη Δευτέρα και ο πατέρας την Πέμπτη; Πότε θα βρίσκονται οι δυο τους που αποφάσισαν να ζήσουν μια ζωή μαζί; Πότε θα δουν τα παιδιά τους; Πότε θα τους δώσουν όλα αυτά τα εφόδια που πρέπει να δώσει ένας γονέας στα παιδιά του για να γίνουν σωστοί άνθρωποι; Τι θα κάνουν τα μικρά παιδιά μόνα τους στο σπίτι την Κυριακή όταν οι γονείς τους εργάζονται;

Ο κόσμος δεν ψωνίζει γιατί δεν έχει χρόνο  ή γιατί δεν έχει φράγκο στην τσέπη;

Το μέτρο αυτό Είναι προπομπός και οδηγός νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις και τον εργάσιμο χρόνο για όλους σχεδόν τους κλάδους. Όσα μέτρα ξεκίνησαν από το εμπόριο, εξαπλώθηκαν σαν σπίθα σε κάθε κλάδο : ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ελαστικά ωράρια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση