Χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 9 το βράδυ της Παρασκευής.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 2.300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Στο σημείο, όπως είχε γράψει το cretapost, επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μια υδροφόρος του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Χανίων με οκτώ βοηθητικά οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

Αυτή την ώρα παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, «κύριο μέλημά μας εκτός από τον έλεγχο και την κατάσβεση ήταν να μην επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές και να κάψει περιουσίες. Σώσαμε από τις φλόγες μια καλοκαιρινή πολυτελή κατοικία, ένα μικρό θερμοκήπιο καθώς και εκτάσεις που υπήρχαν μελίσσια και πρόβατα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση