HomeHL-9Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Για να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες μόνο ώρες έμειναν για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν είχαν ασφαλίσει τα οχήματά τους και είχαν μία δεύτερη ευκαιρία να τα ασφαλίσουν ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, λοιπόν, στις 12 το μεσημέρι έχουν τη δυνατότητα οι κάτοχοι οχημάτων να μην πληρώσουν το πρόστιμο για το ανασφάλιστο όχημά τους… Εάν δεν το κάνουν, τότε οι ιδιοκτήτες θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα–παράβολα τα οποία θα κυμαίνονται από 100-250ευρώ, με βάση τον κυβισμό του κάθε οχήματος.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική διάταξη με τα πρόστιμα-παράβολα, τα οποία θα διαμορφωθούν ως εξής:

– 100 ευρώ για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά

– 150 ευρώ για δίτροχα πάνω από 250 κυβικά εκατοστά

– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά

– 250 ευρώ για αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά

Πάντως όσοι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν ήδη καταβάλει το πρόστιμο-παράβολο των 250 ευρώ -υπολογίζεται πως είναι περίπου 6.000- και στη συνέχεια ασφάλισαν το όχημά τους, θα πρέπει να αναμένουν πίσω τα 250 ευρώ καθώς θα τους επιστραφούν.

Περισσότερα από 320.000 οχήματα ασφαλίστηκαν από την 1η Ιουνίου, καθώς μετά το αλαλούμ και την αναστάτωση που προκάλεσαν τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στους φορολογούμενους, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έτρεξαν είτε να ασφαλίσουν τα οχήματά τους είτε να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα.

Μετά τον πανικό που επικράτησε στις επιστολές πολλών ιδιοκτητών οχημάτων που τους παρουσίαζε κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, δόθηκε εντολή για παράταση έως και σήμερα ώστε να γίνει επανέλεγχος και να διορθωθούν όλα τα λάθη, αλλά και να ασφαλιστούν όσα αυτοκίνητα είναι δεν είναι ασφαλισμένα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση