HomeHL-9Τα όρια της πληρότητας “αγγίζουν” τα τουριστικά καταλύματα στην Κρήτη

Τα όρια της πληρότητας “αγγίζουν” τα τουριστικά καταλύματα στην Κρήτη

Σύμφωνα με τη γνωστή πλατφόρμα online κρατήσεων Booking.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα όρια της πληρότητας τους «αγγίζουν» οι δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών της χώρας, επιβεβαιώνοντας πως την περίοδο απόλυτης αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου θα επικρατεί το αδιαχώρητο στις παραλίες πολλών περιοχών.

Ταυτόχρονα φωτογραφίζονται, εμμέσως, οι περιοχές όπου μπορούν να αναζητηθούν ευκαιρίες της τελευταία στιγμής αλλά κι εκείνες που εμφανίζονται να παραμένουν εγκλωβισμένες σε μια γκρίζα ζώνη χαμηλής ζήτησης.

Η εικόνα της ζήτησης για διαθέσιμα καταλύματα σε όλη τη χώρα, όπως διαμορφώνεται κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή, αποτυπώνεται σε ενδεικτικά στοιχεία που συνέλεξε το Euro2day.gr μέσω της γνωστής πλατφόρμας online κρατήσεων Booking.com.

Τα στοιχεία αφορούν στα επίπεδα πληρότητας που εμφανίζονται να καταγράφουν 58 γνωστές παραθεριστικές περιοχές, με βάση κρατήσεις για διακοπές μίας εβδομάδας (7 διανυκτερεύσεις) στο διάστημα 15-22 Ιουλίου.

Ας επισημάνουμε σ’ αυτό το σημείο πως τα στοιχεία είναι ενδεικτικά καθώς προέρχονται μόνο από την Booking.com, μέσω της οποίας, ωστόσο, προσφέρεται για κρατήσεις η πλειοψηφία των δωματίων ελληνικών ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων. Επιπλέον, τα στοιχεία δίνουν μια εικόνα της ζήτησης για την ευρύτερη περιοχή και δεν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία ή καταλύματα, όπου τα επίπεδα πληρότητας ενδέχεται να είναι υψηλότερα ή και πολύ χαμηλότερα.

Με βάση αυτές τις επισημάνσεις, στην άτυπη μητρόπολη του ελληνικού καλοκαιριού, την Κρήτη, η εικόνα της ζήτησης εμφανίζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις ανατολικές μέχρι τις δυτικές ακτές του νησιού.

Έτσι, η ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου εμφανίζεται να καταγράφει πληρότητα της τάξης του 73%, ενώ στον κύριο ξενοδοχειακό πόλο της Χερσονήσου τα επίπεδα πληρότητας διαμορφώνονται στο 65%.

Στον πολυτελή πόλο της Ελούντας, τα επίπεδα πληρότητας κινούνται στο 65% ενώ την υψηλότερη ζήτηση σ’ αυτή την πλευρά της Κρήτης εμφανίζεται να καταγράφει η περιοχή του Αγ. Νικολάου, όπου η πληρότητα φθάνει το 82%.

Στην άλλη πλευρά του νησιού, τα Χανιά επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική τους πορεία με πληρότητα στα επίπεδα του 83%, ενώ στην περιοχή του Ρεθύμνου η πληρότητα κινείται στα επίπεδα του 80%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση