HomeHL-EconomyΜπορεί η ανεργία να καταπολεμηθεί μέσω της τεχνολογίας;

Μπορεί η ανεργία να καταπολεμηθεί μέσω της τεχνολογίας;

To πρώτο Ashoka Talks στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί ο τρόπος που χρησιμοποιείται η τεχνολογία να αποτελέσει απάντηση στο φλέγον ζήτημα της ανεργίας; Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα του πρώτου Ashoka Talks στην Ελλάδα, μιας πλατφόρμας συναντήσεων και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών, στόχος των οποίων είναι η στήριξη της ελληνικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του Ashoka Talks είναι, εκτός από την ενθάρρυνση μιας ανοιχτής και δημιουργικής συζήτησης, η δημιουργία γόνιμου εδάφους για πιθανές συνεργασίες με επιτυχημένες πρωτοβουλίες από το εξωτερικό.

Κεντρικός ομιλητής του πρώτου Ashoka Talks, ήταν ο Γάλλος Φρεντερίκ Μπαρντό, ιδρυτής του Simplon.co, ενός δικτύου το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την καταπολέμηση της ανεργίας. Το δίκτυο αυτό προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον κλάδο της πληροφορικής και του προγραμματισμού σε πρόσφυγες, μακροχρόνια άνεργους, καθώς και σε άλλες ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Τουλάχιστον το 87% των εκπαιδευόμενων βρίσκουν δουλειά εντός 6 μηνών από την ολοκλήρωση της εξάμηνης εκπαίδευσής τους.

«Πολλοί οι νέοι με αξιόλογες πρωτοβουλίες»

«Βλέπω πολλή δημιουργικότητα στην Ελλάδα, πολλούς νέους με αξιόλογες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο κ. Μπαρντό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ σήμερα, θέλοντας να προσφέρω τεχνογνωσία, αλλά και εμπειρία ώστε να αποφευχθούν αστοχίες που έκανα εγώ στα πρώτα μου βήματα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο κοινό παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι δύο ελληνικών πρωτοβουλιών, Rumi Labs και Allcancode, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης σε θέματα πληροφορικής και προγραμματισμού και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Μπαρντό, εξερευνώντας τις δυνατότητες συνεργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα μας, εφαρμόζοντας το μοντέλο του Simplon.co.

Το επόμενο Ashoka Talks πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 με κύρια θεματική την ενέργεια και συγκεκριμένα την ενεργειακή φτώχεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση