HomeHL-9Δεν πήγαιναν για μπάνιο στην παραλία…αλλά για να κλέψουν

Δεν πήγαιναν για μπάνιο στην παραλία…αλλά για να κλέψουν

Άρπαζαν από αυτοκίνητα ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πήγαιναν, όπως αποδείχτηκε, για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αλλά “χτυπούσαν” τα αυτοκίνητα ανυποψίαστων πολιτών, που βρίσκονταν στη θάλασσα και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ο λόγος για επτά άτομα, έξι άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 21 έως 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’αυτοφώρω την ώρα που άνοιγαν αυτοκίνητα σε παραλία του Ηρακλείου.

Μετά από έρευνα που έγινε στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, αλλά και12 κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα αυτών, σακίδια με ειδή ένδυσης και διάφορα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό 3.305 ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Τώρα οι αρχές ερευνούν το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των συγκεκριμένων ατόμων, αλλά κι αν έχουν διαπράξει κι άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

«Συνελήφθησαν, χθες (12.07.2017) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, επτά (7) ημεδαποί (6 άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 21 έως και 47 ετών κατηγορούμενοι, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, χθες (12.07.2017) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, αρχικά πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί (27χρονος, 29χρονος και 25χρονος), ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ακόμα ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις ημεδαποί (21χρονος, 31χρονος, 33χρονος και 47χρονη).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 12 κινητά τηλέφωνα και εξαρτήματα αυτών, σακίδια με ειδή ένδυσης και διάφορα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό 3.305 ευρώ, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Από την αστυνομική έρευνα και την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι επτά ημεδαποί δρώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.07.2017 έως και την 12.07.2017 είχαν διαπράξει τρεις κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα σε παραλιακές περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και αντικείμενα τα οποία ανευρέθηκαν στην κατοχή τους αποδόθηκαν στους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση