HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας: Η μεγάλη φιλία των δυο χωρών να αξιοποιηθεί

Τσίπρας: Η μεγάλη φιλία των δυο χωρών να αξιοποιηθεί

Η Ελλάδα παραμένει στους 3 σημαντικότερους επενδυτές στη Σερβία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενέργεια, μεταφορές, δίκτυα και τουρισμό αφορούν οι συμφωνίες που υπέγραψαν Ελλάδα και Σερβία στο πλαίσιο του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε την αναβάθμιση της στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της περιοχής: «Έχουμε νέες δυνατότητες, υπάρχει ανάγκη για έναν καλύτερο δυνατό συντονισμό των περιοχών μας σε διεθνές επίπεδο».

Η μεγάλη φιλία των δυο χωρών να αξιοποιηθεί με νέους όρους και σε πολλά επίπεδα, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη την πόλη που φιλοξενεί το πρώτο ανώτατο Συμβούλιο , μια πόλη , όπως είπε ο πρωθυπουργός που καθίσταται κόμβος και διπλωματικό κέντρο διαβαλκανικής συνεργασίας.

Η Ελλάδα παραμένει στους 3 σημαντικότερους επενδυτές στη Σερβία, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως αποφασίστηκε η διασυνδεσιμότητα των δυο χωρών μέσω σιδηροδρομικής διασύνδεσης Πειραιά – Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι θα αναγνωρίζονται τα διπλώματα οδήγησης.

Τι δυο χώρες τις συνδέει και ο πολιτισμός είπε επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας και ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου κατανόησης, στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση