Παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, στο πλευρό των οποίων βρέθηκαν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανατολικής Κρήτης.

Αφορμή για την κινητοποίηση αυτή ήταν το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι της καθαριότητας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξουν άμεσα όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μονιμοποιηθούν επί της ουσίας οι εργαζόμενοι που παραμένουν εκτεθειμένοι αξιοποιώντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχει υποσχεθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για τη μονιμοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, για τα οποία απέσπασαν δέσμευση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο των Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, αφού δήλωσε ότι ο δήμος τάσσεται στο πλευρό των συμβασιούχων και τόνισε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οι συμβασιούχοι θα απολυθούν και η πλειονότητα αυτών θα επαναπροσληφθεί σε χρονικό ορίζοντα έως τον Μάρτιο του 2018.

Διαφήμιση
Διαφήμιση