HomeHL-GreeceΨήφιση νομοσχεδίων και «Noor 1» κρατούν τη Βουλή σε φουλ ρυθμούς

Ψήφιση νομοσχεδίων και «Noor 1» κρατούν τη Βουλή σε φουλ ρυθμούς

Συζήτηση έξι νομοσχεδίων και μία εξεταστική επιτροπή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με φουλ τις μηχανές θα λειτουργήσει η Βουλή το επόμενο διάστημα καθώς εως τις 4 Αυγούστου αναμένεται η ψήφιση τουλάχιστον έξι νομοσχεδίων καθώς και η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor1.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πολυνομοσχεδιο απο το υπουργείο Οικονομικών και σχεδιο νόμου αναμένεται και απο το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Επίσης η προταση της ΝΔ για εξεταστικη αναφορικά με τις συνομιλίες του κ Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για την υποθεςη του Noor 1 θα συζητηθεί στις 21/7.

Εκτος αυτών σύμφωνα με ενημέρωση απο το προεδρείο του κοινοβουλίου ολοκληρώθηκε σημερα η επιλογή των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις τέσσερις Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής: της Γενικής Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Έργου, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης και της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων. Η επιλογή εγινε μετα απο αξιολόγηση τυπικών προσόντων και δομημένης συνέντευξης 17 υποψηφίων στα πρότυπα του συστήματος αξιολόγησης που ισχύει για τον δημόσιο τομέα. Για την διαδικασια ο κ Προεδρος της Βουλης Νίκος Βουτσης δήλωσε πως «σημερα έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την αξιολόγηση και επιλογή στελεχών. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορα στην Βουλή αλλα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η καινούργια νομοθεσία για επιλογή γενικών διευθυντών με διευρυμένο τρόπο.  Συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι εργαζομένων που είχαν προκύψει από διαδικασίες ψηφοφορίας».

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατήγγειλε την διαδικασία ως διαβλητή υποστηρίζοντας πως «δόθηκε μεγάλη ώθηση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ άλλοι έπιασαν απλά την βάση. Το ζήτημα που είχε η επιτροπή είναι ότι «αγνοήθηκαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση