HomeCity GuideΕκδήλωση για το έργο του Θωμά Κοροβίνη στο Ηράκλειο

Εκδήλωση για το έργο του Θωμά Κοροβίνη στο Ηράκλειο

Στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Βιβλιοπωλείο Κίχλη και οι Εκδόσεις Άγρα διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 20.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, στην Ανδρόγεω, την παρουσίαση της τριάδας βιβλίων του συγγραφέα, ερευνητή και τραγουδιστή Θωμά Κοροβίνη:

-Σκίρτημα Ερωτικόν -Ο Κ.Π.Καφάβης εις την Πόλιν (2017)

-Ο Κατάδεσμος (2016)

-Τι Πάθος Ατελείωτο (2015)

Για τον Θωμά Κοροβίνη και το πολυσχιδές έργο του θα μιλήσουν:

-Βαρβάρα Ρούσσου, φιλόλογος

-Οδυσσέας Σγουρός, αρχιτέκτονας

-Κυριάκος Συφιλτζόγλου, ποιητής

Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν η  Ελένη Νέστορα, εκπαιδευτικός  και ο ίδιος ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.

Ο Θωμάς Κοροβίνης γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Είναι συγγραφέας, φιλόλογος και ερευνητής του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού. Το 1995 βραβεύτηκε με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί και το 2011 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο του «Ο γύρος του θανάτου», με θέμα την υπόθεση του «Δράκου του Σέιχ-Σου». Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων όπως: «Κανάλ ντ’ Αμούρ», «Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου», «Φαχισέ Τσίκα», «Κωνσταντινούπολη, λογοτεχνική ανθολογία», «Το χτικιό της Άνω Τούμπας», «Οι ασίκηδες», «Οι ζεϊμπέκοι της Μικράς Ασίας», «Όμορφη νύχτα», «Σμύρνη: μια πόλη στη λογοτεχνία», «Ο γύρος του θανάτου», «Το αγγελόκρουσμα», κ.ά.

Ο Θ. Κοροβίνης είναι, επίσης, πολυτάλαντος μουσικός καλλιτέχνης, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά συγκροτήματα «Βόσπορος», «Εν χορδαίς» και «Λωξάντρα». Το 2002 δημιούργησε, μαζί με την Τουρκάλα ερμηνεύτρια Ντιλέκ Κοτς, το συγκρότημα παραδοσιακής ελληνικής και τουρκικής μουσικής «Ανατολίτικος Σεβντάς». Δισκογραφικά έργα του είναι μεταξύ άλλων και τα: «Από έβενο κι αχάτη», «Φουζουλή: Λεϊλά και Μετζνούν», «Τακίμια», «Το κελί» κλπ. Συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Από το 2009 και κάθε χρόνο στις αρχές του καλοκαιριού, οργανώνει στο Πήλιο την “Συνάντηση Λόγου και Μουσικής”, όπου λογοτέχνες απ’ όλη τη χώρα παρουσιάζουν και διαβάζουν αδημοσίευτα έργα τους, ενώ παρεμβάλλονται μουσικά και θεατρικά ιντερμέδια με τη συμμετοχή διακεκριμένων ηθοποιών και ερμηνευτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση