HomeCity GuideΦεστιβάλ Τέχνης και Λόγου “Ταξιδεύοντας… Αγγλία” στον Κούλε

Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου “Ταξιδεύοντας… Αγγλία” στον Κούλε

Δημόσια ανάγνωση του βιβλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«[…]κι όλα σου τα νεύρα, μέσα στη ύπουλη τούτη επικίντυνη σιωπή, τινάζουνται και προσπαθούν να πιάσουν το άπιαστο. Μα μια σιωπή εδώ τίμια, άδολη, χωρίς ήχο, αναπαυτική, που αλείφει με μέλι πηχτό τα μελίγγια. «Τούτη είναι η Αγγλία; Τούτη είναι η Αγγλία;» φώναζα μέσα μου ξαφνιασμένος […]»

Αυτήν την Αγγλία που ξαφνιάζει τον Νίκο Καζαντζάκη θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε μέσα από τα κείμενά του, με τη δημόσια ανάγνωση στου βιβλίου του η οποία θα ανοίξει την αυλαία του φετινού 2ου Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Βρετανικής Πρεσβείας.

koules1

Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η δημόσια ανάγνωση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας…Αγγλία» από πενήντα συμπολίτες, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Φρούριο του Κούλε, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

20.30-20.45: «Τι είναι αυτός ο πηλός που ‘τονε λέμε άνθρωπο;» Επιλεγμένα αποσπάσματα από το «Ταξιδεύοντας Αγγλία», εκτελεσμένα σε μορφή χορικού, σε Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Γιωργή Τσαμπουράκη.

20.45-21.00: Η Νίκη Τρουλλινού μάς ταξιδεύει στη χώρα του Σαίξπηρ μέσα από το βλέμμα κα την πένα του Νίκου Καζαντζάκη.

21.00-23.00: Αναγνώσεις.

Την εκδήλωση συντονίζει η εκπ/κός Μαριλένα Μηλαθιανάκη

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

-Από την Πέμπτη 13 Ιουλίου, πέραν των κεντρικών εκδηλώσεων στη Μυρτιά, θα βρίσκονται παράλληλα σε εξέλιξη: Τα ΕΛΤΑ σας προσφέρουν τη δυνατότητα να σφραγίσετε την καρτ ποστάλ σας με τη συλλεκτική σφραγίδα του Φεστιβάλ και να την ταχυδρομήσετε δωρεάν από το Βασιλικό Ταχυδρομείο.

-Έκθεση φωτογραφίας «Η μηχανή έφαε τη γη» σε συνεργασία με την ΕΦΕΚ. Επιμέλεια: Μανόλης Παπαδάκης, Άννα Μαχαιριανάκη. Επιλογή κειμένων: Βικτωρία Ταρουδάκη. -«Shakespeare on the Road» Παρασκευή 14/7, Κυριακή 16/7. Επιμέλεια δράσης: Πέτρος Μαυροματίδης.

-Προβολή «Αγγλία: μια αφηγηματική περιήγηση»: Δημιουργικό – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δαγκλής (αρχιτέκτων-CG artist), Κατερίνα Ζουμάκη (αρχιτέκτων). Επιμέλεια περιεχομένου: Έφη Κεφαλάκη. -«Ο Σαίξπηρ διαβάζει Σαίξπηρ» Πέμπτη 13/7, Παρασκευή 14/7, Σάββατο 15/7, Κυριακή 16/7. Ερμηνεία: Πέτρος Μαυροματίδης.

Κοστούμι: Γιάννης Μετζικώφ. –…στην πράσινη ακίντυνη ζούγκλα με τις γαλάζιες φωλιές: Συμμετοχική performance: Παρασκευή 14/7, Σάββατο 15/7, Κυριακή 16/7: 18.30-20.30. Σύλληψη – επιμέλεια – ερμηνεία: Βίκη Χρηστάκη. Ατμόσφαιρα Αγγλίας… Γωνιές και δρομάκια της Μυρτιάς μας μεταφέρουν στη Βροχερή Λόντρα του Νίκου Καζαντζάκη. Υπαίθριες Εικαστικές Εγκαταστάσεις: Σύλληψη

– Σκηνογραφικός σχεδιασμός–Επιμέλεια: Άννα Μαχαιριανάκη. Εικαστικές κατασκευές: Άννα Χιλετζάκη. Παιδική ζώνη: Καθημερινά στη Μυρτιά 6μ.μ.-8μ.μ. ο μικροί επισκέπτες θα «ταξιδέψουν» στην Αγγλία του Καζαντζάκη μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια, κατασκευές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εξερευνήσεις!

Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, δωρεάν μεταφορά με το ΚΤΕΛ (Σταθμός Λιμάνι Ηρακλείου) καθημερινά 7.30μ.μ. και επιστροφή. Πληροφορίες στο 2810 741689, στο [email protected], http://www.kazantzaki.gr/, facebook.com/kazantzakis.traveling

Διαφήμιση
Διαφήμιση