HomeHL-9Μετρούν τις πληγές τους στην Ιεράπετρα…μετά την πύρινη λαίλαπα

Μετρούν τις πληγές τους στην Ιεράπετρα…μετά την πύρινη λαίλαπα

Ξεκινούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες τους, μετά την πύρινη λαίλαπα, που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Όπως αναφέρει το radiolasithi.gr, πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποζημιώσεων για τις καμμένες αγροτικές εκτάσεις από την πυρκαγιά στην Ανατολή οι οποία εκτός από σημαντικές δασικές εκτάσεις, έκαψε και ελαιώνες.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ Κρήτης, κ. Μαραγκάκη, η πυρκαγιά έκαψε 270 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων απ’ τα 770 συνολικά στην Ανατολή.

Τον ακριβή αριθμό των καμμένων εκτάσεων που δικαιούνται αποζημίωση θα τον προσδιορίσει η Δασική Υπηρεσία μετά από καταγραφή με GPS που θα γίνει, τονίζει ο αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας, Α. Πανταζής.

Για τις αποζημιώσεις έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τον ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο και σήμερα το μεσημέρι θα εκδοθεί ανακοίνωση, ώστε ο κόσμος να γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί, ενώ πιθανότατα όπως λέει ο κ. Πανταζής οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν από αύριο στο κτίριο της τοπικής κοινότητας Ανατολής.

Για τους καμμένους ελαιώνες προβλέπεται αποζημίωση από τα ΠΣΕΑ, κάτι που μπορεί να πάρει χρόνο για να συμβεί όμως οι αποζημιώσεις είναι σίγουρες.

Όσο για τα καμμένα αρδευτικά δίκτυα προτεραιότητα δίνεται στα κεντρικά που δίνουν νερό από γεωτρήσεις σε δεξαμενές όπου έχουν αρχίσει ήδη εργασίες. Τα υλικά που χρειάζονται για την επισκευή τους δεν υπάρχουν στο σύνολό τους στον Δήμο και πρέπει να βρεθεί γρήγορα τρόπος ώστε να βρεθούν χρήματα για γίνει μια νέα προμήθεια, αναφέρει ο κ. Πανταζής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση