HomeΚΟΣΜΟΣΠεκίνο: Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη για την γκάφα τους με τον Κινέζο πρόεδρο

Πεκίνο: Οι ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη για την γκάφα τους με τον Κινέζο πρόεδρο

Του… άλλαξαν χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον απολογήθηκε, έπειτα από το επίσημο διάβημα της Κίνας, για γκάφα του Λευκού Οίκου, σχετικά με τον Σι Τζινπίνγκ.

Σε ανακοίνωση για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Λευκός Οίκος τον ανέφερε ως πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κίνας, που είναι η επίσημη ονομασία της Ταϊβάν και όχι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που είναι ο κανονικός τίτλος του. Μία γκάφα με ιδιαίτερη βαρύτητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Πεκίνο υποστηρίζει ότι η Ταϊβάν είναι επαρχία της και δεν την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη χώρα.

Επίσης, το λάθος αυτό υπενθύμισε ότι αρχικά, μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ είχε προκαλέσει εκνευρισμό στο Πεκίνο καθώς υπήρχε η ανησυχία ότι θα άλλαζε τη στάση των ΗΠΑ στο δόγμα της «ενιαίας Κίνας». Κάτι που είχε προκληθεί και από το γεγονός ότι ο Αμερικανός είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-βεν, μετά την εκλογική νίκη του.

«Η αμερικανική πλευρά απολογήθηκε για αυτό το τεχνικό λάθος και έκανε διόρθωση», δήλωσε για την γκάφα του Λευκού Οίκου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γκενγκ Σουάνγκ, σύμφωνα με το AFP.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση