HomeHL-GreeceΣχέδιο Μαξίμου: Μετά την αξιολόγηση και τα σκάνδαλα, «μασάζ» για την ανάπτυξη

Σχέδιο Μαξίμου: Μετά την αξιολόγηση και τα σκάνδαλα, «μασάζ» για την ανάπτυξη

Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σχέδιο “αλλαγή ατζέντας από ό,τι μας πονάει” βάζει μπροστά το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκινώντας αύριο με τη συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό, ενώ με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αρχίζει την Τετάρτη το μπαράζ επισκέψεων των υπουργών στις περιφέρειες της χώρας, με σκοπό να “περάσει” στην κοινωνία η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης – θρίλερ και υπό το κλίμα δημοκοπικής κατάρρευσης ο πολιτικός σχεδιασμός επικεντρώνεται πλέον στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου , εκτός μνημονιακού πλαισίου, με κεντρικό άξονα επικοινωνιακής στρατηγικής τις λέξεις – κλειδιά: “ανάπτυξη”, “έργα” και “επενδύσεις” .

Οι υπουργοί Οικονομίας και Ενέργειας ξεκινούν μασάζ στις περιφέρειες, για τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ και τα ενεργειακά έργα που θα υλοποιηθούν, ενώ στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τον Αύγουστο έχουν σκοπό να οργανώσουν εκδηλώσεις σε Αθήνα, Πειραιά και επαρχίες για να προσεγγίσουν ξανά την κοινωνία.

Την Τετάρτη παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με πηγές, το Συνέδριο αυτό είναι το πρώτο από τα 13 Περιφερειακά Συνέδρια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Στόχος της διαδικασίας αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια και με ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή των παραγωγικών δυνάμεων κάθε περιοχής να σχεδιαστούν η πολιτική και οι πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση της χώρας στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Δυτική Μακεδονία, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι βασικότεροι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα υπάρξουν αρχικά τέσσερεις θεματικές ενότητες. Οι ενότητες αυτές θα αφορούν αντίστοιχα α) τις υποδομές και την προσπελασιμότητα, β) την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία, γ) το περιβάλλον και την ενέργεια και δ) το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία. Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει και η υπογραφή της συμφωνίας «Σύσταση Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας».

ΟΙ εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του Πρωθυπουργού και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Παρόντες με εισηγήσεις τους θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση