Το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Χανίων αναμένεται να περάσει σήμερα ο 85χρονος που το βράδυ του Σαββάτου άνοιξε πυρ και σκότωσε τον ίδιο του το γιο, καθώς τον πέρασε για κλέφτη…που προσπαθούσε να εισβάλλει στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους στα Χανιά.

Ο ηλικιωμένος πατέρας, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αντιμετωπίζει πλέον τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Η τοπική κοινωνία των Χανίων εξακολουθεί να είναι “παγωμένη” από την οικογενειακή τραγωδία, που σημειώθηκε, μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και η σύζυγος του 58χρονου, η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να εξηγήσει στα δύο ανήλικα παιδιά της, πώς από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τον πατέρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 85χρονος αμέσως μετά που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το γιο του, ταμπουρώθηκε στο σπίτι του και χρειάστηκαν αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, προκειμένου να φτάσουν στη σύλληψη του.

Μάλιστα κατά την είσοδο της αστυνομίας μέσα στο σπίτι, ο ηλικιωμένος πυροβόλησε και εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά έναν εξ αυτών.

Τι έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ακαριαίο θάνατο υπέστη ο 58χρονος γιος, που δέχθηκε τα πυρά του όπλου του ίδιου του πατέρα του.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εξέτασε τη σωρό του άτυχου οικογενειάρχη, το θύμα δέχθηκε τη βολή στην αριστερή θωρακική χώρα από απόσταση 2,5 μέτρων από κυνηγετικό όπλο.

Η βολή προκάλεσε το θάνατο, πλήττοντας τον θώρακα, την κοιλιά και τα μεγάλα αγγεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση