HomeΕΛΛΑΔΑ«Καμπάνες» με βαριές ποινές στους απαγωγείς του γουνέμπορου

«Καμπάνες» με βαριές ποινές στους απαγωγείς του γουνέμπορου

Δέκα μήνες μετά τη σύλληψή τους σε περιοχή της Αττικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δέκα μήνες μετά τη σύλληψή τους σε περιοχή της Αττικής, οι τρεις κακοποιοί που είχαν απαγάγει στις 10 Μαρτίου 2016 έναν 65χρονο επιχειρηματία γουναρικών στην Καστοριά και τον είχαν ληστέψει, καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Κοζάνης σε ποινές κάθειρξης 11 ως 22 ετών.

Οι δράστες ηλικίας 29, 35 και 37 χρόνων κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα. Την επίμαχη ημέρα, είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή του Τοιχιού Καστοριάς φορώντας στολές αστυνομικών και ακινητοποίησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 65χρονος με πρόσχημα ότι θα του έκαναν έλεγχο. Όμως, τον χτύπησαν και τον ανάγκασαν με την απειλή βίας να τους οδηγήσει στην επιχείρησή του.

Μόλις έφτασαν, τον υποχρέωσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, άρπαξαν από μέσα 80.000 ευρώ και μετέφεραν τον 65χρονο σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου τον εγκατέλειψαν δεμένο σε ένα δέντρο! Το θύμα κατάφερε λυθεί και να καταφύγει σε σπίτι της περιοχής, απ’ όπου κάλεσε την Αστυνομία και μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό νοσοκομείο της Καστοριάς για νοσηλεία. Η απαγωγή του γουνεμπόρου εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καστοριάς και οι δράστες συνελήφθησαν σε περιοχή της Αττικής στις 21 Σεπτεμβρίου του 2016.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση