Επιχείρηση-σκούπα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου για την απομάκρυνση τσιγγάνων, που είχαν εγκατασταθεί παράνομα σε αυτές.

Αστυνομικοί με συντονισμένες κινήσεις κατάφεραν να απομακρύνουν οικογένειες τσιγγάνων μεταξύ άλλων από την περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου, τον Ξηροπόταμο, καθώς και από την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη, αλλά και το υπαίθριο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Ικάρου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στους “αυτοσχέδιους” καταυλισμούς, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές ατόμων για διάφορες παραβάσεις, τα οποία λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Σημειώνεται ότι το “κυνήγι” των αστυνομικών αλλά και του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας είναι συνεχές για την αντιμετώπιση της εγκατάστασης ρομά σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, πραγματοποιώντας αρκετά συχνά περιπολίες και διενεργώντας ελέγχους, προκειμένου το φαινόμενο να εξαλειφθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση για την επιχείρηση από τη Δημοτική Αστυνομία:

«Συντονισμένη επιχείρηση για την απομάκρυνση καταπατητών από δημοτικούς και άλλους χώρους με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου. Με προϊσταμένη Αρχή την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου συμμετείχαν οι εξής υπηρεσίες: Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, Άμεση Δράση, Ομάδα ΔΙΑΣ, Τμήμα Τάξης και Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου

Ελέγχθηκαν τα εξής σημεία για προσωρινή εγκατάσταση Ρομά: 1.Λεωφ.Ικάρου-παρκινγκ κάτω από το άγαλμα Βενιζέλου 2.Οδός Χριστ.Ξυλούρη – Καψαλάκη 3.Οδός Χριστ.Ξυλούρη – όπισθεν γήπεδου Εθνικού 4.Πλησίον LIDL και πέριξ οδού Καλλέργη 5. Οδός Λουκά Πετράκη και Αθ. Καμπέλη (πάρκινγκ όπισθεν Τζάμπο) 6.Οδός Σπ.Μουστακλή σταθμός ΕΚΑΒ Παγκρητίου Σταδίου 7.Περιξ της οδού Αρκαδίας και πλησίον Παγκρητίου Σταδίου

Από την επιχείρηση έγιναν 5 προσαγωγές στο Αστυνομικό Μέγαρο, βεβαιώθηκαν 6 πρόστιμα καθαριότητας και 3 πρόστιμα για παράνομο πλανόδιο εμπόριο. Στόχος της επιχείρησης η αποκατάσταση της τάξης, της ασφάλειας και της απομάκρυνσης των καταπατητών των δημόσιων και δημοτικών χώρων ενώ οι έλεγχοι σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση