HomeHL-GreeceΚυπριακό: Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ για συνάντηση με τον Τσίπρα

Κυπριακό: Στην Αθήνα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ για συνάντηση με τον Τσίπρα

Μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι κύριοι Κυπριανού και Τσίπρας θα συναντηθούν σήμερα, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18:30. Ο κ. Κυπριανού θα αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τη συνεδρίαση στη Λευκωσία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαίδης, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ τονίζει την ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδιώξει την διατήρηση του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων, που διαρκούν σχεδόν δέκα χρόνια τώρα.

Επίσης, σημειώνει ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν την ίδια εκδοχή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους λόγους κατάρρευσης της διαδικασίας στην Ελβετία».

Το αντίθετο, όπως ήδη διαφαίνεται να συμβαίνει, τονίζει ο κ. Λουκαϊδης, «θα έχει αρνητικότατες παρενέργειες, πέραν των όσων διαλαμβάνει η συνέχιση της κατοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν, με βάση την εκδοχή του προέδρου Αναστασιάδη, η Τουρκία να βρισκόταν σε ευθεία και απόλυτη σύγκρουση με το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά ο τελευταίος, την επόμενη μέρα να χαιρέτησε την ισχυρή δέσμευση της Τουρκίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση