Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, καθώς ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Τύλισο.

Η  φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4:00 το απόγευμα στο Βιομηχανικό Πάρκο Τυλίσου και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο με στρώματα και λευκά είδη της οικογένειας Βατσινά. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου με τουλάχιστον 10 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται στο εσωτερικό της μονάδας ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

Οι πυροσβέστες δίνουν στην κυριολεξία μάχη με τις φλόγες τόσο στο ίδιο το κτιριακό συγκρότημα της μονάδας ενώ μία παράλληλη επιχείρηση βρίσκεται ταυτόχρονα σε εξέλιξη καθώς πέρα από την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, προέχει το να μην επεκταθεί στα παρακείμενα κτίρια.

Πυκνός καπνός έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος  είναι ορατός ακόμη και από μεγάλη απόσταση. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο οι οποίοι με αγωνία περιμένουν την έκβαση της επιχείρησης πυρόσβεσης, ενώ στο σημείο βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμει πυροσβεστική δύναμη που έφθασε από το Ρέθυμνο ενώ ο δήμος Μαλεβιζίου έχει διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρα. Για προληπτικούς λόγους σε επιφυλακή παραμένει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σε ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου επισημαίνονται τα εξής:

«Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Τυλίσου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της μεγάλης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο της περιοχής ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο με υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ η ΔΕΥΑΜ διοχέτευσε όλα τα νερά των δικτυών, ύδρευσης και άρδευσης, της Τυλίσου στο ΒιοΠα. Αξίζει να τονιστεί ότι υδροφόρες και μηχανήματα διατέθηκαν έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και από τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων, αλλά και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ έγινε προσπάθεια και για τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο δυστυχώς επιχειρεί σε άλλη πυρκαγιά στην Κάρπαθο.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης πολλοί εργαζόμενοι του εργοστασίου, ιδιοκτήτες και προσωπικό άλλων επιχειρήσεων του ΒιοΠα, καθώς επίσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προληπτικούς λόγους».

fotia-tylisos18

Διαφήμιση