HomeHL-9Έρχονται οι εκπτώσεις τη Δευτέρα – Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα

Έρχονται οι εκπτώσεις τη Δευτέρα – Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα

Τι προσδοκούν οι έμποροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και στο Ηράκλειο, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη τη χώρα οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου. Στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας προβλέπεται και το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων αύριο Κυριακή, γεγονός που προκαλεί και σε τοπικό επίπεδο τις συνήθειες τριβές για το ζήτημα.

Οι έμποροι του Ηρακλείου πάντως δεν υποχρεώνονται να λειτουργήσουν την Κυριακή τα καταστήματά τους και όπως έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος, στην ουσία λειτουργούν σποραδικά κάποιες από τις επιχειρήσεις του κέντρου με εξαίρεση τις πολυεθνικές.

Οι έμποροι σε τοπικό επίπεδο με την περίοδο των εκπτώσεων προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους λόγω και του μεγάλου τουριστικού ρεύματος που βρίσκεται την περίοδο αυτή στο νησί. Η επάρκεια των αγαθών είναι δεδομένη όπως άλλωστε και οι καλές τιμές στα διατιθέμενα προϊόντα, καθώς τα ποσοστά των εκπτώσεων ήδη από τις πρώτες ημέρες αναμένεται να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα για την προσέλκυση των καταναλωτών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, οι έμποροι προσδοκούν αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5%, δεδομένου όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ότι  «οι φετινές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες».

Η ΕΣΕΕ, μετά την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνει ότι τουλάχιστον φέτος η αγορά επιστρέφει σε κανονικές συνθήκες και εύχεται στο λιανεμπόριο καλές δουλειές, ενώ προτρέπει τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και «έξυπνες» αγορές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βασίλης Κορκίδης:

«Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου, κυμαίνονται συνήθως σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 7 δις ευρώ, που αναμένεται να δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων με τη προϋπόθεση ότι τα αυξημένα νούμερα του τουρισμού, θα αποτυπωθούν με θετικά αποτελέσματα στο σύνολο του ελληνικού εμπορίου. Στόχος μας μετά την κατά μέσον όρο αύξηση 1,8% του κύκλου εργασιών στο σύνολο του λιανικού εμπορίου το καλοκαίρι του 2016, είναι να επιτύχουμε φέτος μια ακόμα αύξηση κοντά στα επίπεδα του 5%».

Διαφήμιση
Διαφήμιση