HomeΚΡΗΤΗΞανά «στο κόκκινο» το Λασίθι

Ξανά «στο κόκκινο» το Λασίθι

Πολύ υψηλός κι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται και σήμερα οι αρμόδιοι φορείς στον νομό Λασιθίου καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται στην κατηγορία 4, δηλαδή του πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Παρασκευή 7-7-17, προβλέπεται και πάλι για το Νομό Λασιθίου για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Παρακαλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν και πάλι τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου παρακαλούμε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν υπαίθριες εργασίες, που αυξάνουν τις πιθανότητες ενδεχόμενης εκδήλωσης φωτιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση