HomeCity GuideΣυνεχίζεται το “Τέχνη καθ’οδόν” στο Ηράκλειο

Συνεχίζεται το “Τέχνη καθ’οδόν” στο Ηράκλειο

«Μάγεψε» το κοινό η Αλίκη Καγιαλόγλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την Αλίκη Καγιαλόγλου να «μαγεύει» το κοινό έξω από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου ολοκληρώθηκε ιδανικά το πρόγραμμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου, τρίτης ημέρας του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄οδόν».

Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η σπουδαία ερμηνεύτρια με τη συνοδεία του Νίκου Μανιταρά στην κιθάρα, τραγούδησε δημιουργίες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών και έκλεισε την παράστασή της, πηγαίνοντας τον κόσμο που είχε γεμίσει τον χώρο και σιγοτραγουδούσε μαζί της «μια βόλτα στο φεγγάρι».

f8

Ήταν το καλύτερο δυνατό φινάλε, σε μια ακόμη ημέρα που περιείχε τα πάντα: Μουσική, θέατρο, εικαστικά, χειροτεχνίες, ακροβατικά και κυρίως κέφι από τους θεατές του που συμμετέχουν ολόψυχα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή! Το «Τέχνη καθ΄ οδόν» συνεχίζεται με πληθώρα εκδηλώσεων σήμερα, Πέμπτη και ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Δείτε το πρόγραμμα των δυο ημερών:

ΠΕΜΠΤΗ 6 Ιουλίου

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17.00-19.00 Ποδήλατα στον …αέρα! Ο Παναθλητικός Ομιλος Ηρακλείου “ΚΑΣΤΡΟ” ετοίμασε επίδειξη δεξιοτεχνίας στην πλατεία Ελευθερίας, και στη συνέχεια μια χαρούμενη ποδηλατοβόλτα (μέσω των οδών Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Παραλιακής Οδού και 25ης Αυγούστου). Οι ποδηλάτες θα καταλήξουν στην Πλατεία Αγίου Τίτου, για μια ακόμα επίδειξη των δεξιοτήτων τους. Πάρτε το ποδήλατο και το κράνος σας, διδαχθείτε τα …κόλπα τους και ακολουθήστε τους ως τον Άγιο Τίτο. Καλή διασκέδαση! 21.10-21.30 Οι “Active Flow Performαnces” παρουσιάζουν τον μάγο Vitalio, σε ένα καταπληκτικό Magic Show! 21.30-23.30 “Και η βρόχα έπεφτε …στρέϊτ θρου”! Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα. Μουσικοχορευτική παράσταση από τη “Χορωδία της Ιεράπετρας”. Διασκευή, διεύθυνση, παραγωγή: Μαρία Παπαγιαννάκη.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Πρωί 11.00-12.30 Γιόγκα για ενήλικες, από τη Λίλυ Φωτάκου. Ένα πρόγραμμα κλασικής ολιστικής γιόγκα, με ασάνες και πραναγιάμα (αναπνευστικές τεχνικές που αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια), καθώς και Γιόγκα Νίτρα (σταδιακό και συστηματικό τρόπο βαθιάς χαλάρωσης). Η έκθεση χειροτεχνών, όπως και τα σταθερά εργαστήρια και τα παιχνίδια της “Αctive Flow” συνεχίζονται και σήμερα. Από τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area”της “Acro Flow”. 14.30-16.30 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα. 16.00-18.30 Εργαστήρι …ζογκλερικής.

Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες. 18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting). Απόγευμα-βράδυ 18.00-19.30 Γιόγκα για παιδιά. Η Λίλη Φωτάκου διηγείται μια ιστορία, και καλεί τα παιδιά να συμμετέχουν στη δραματοποίησή της, χρησιμοποιώντας τεχνικές γιόγκα.. 19.30-20.15 Το Circo Bahalo σηκώνει …θύελλα στο πάρκο . 20.30- 21.00 Απολαύστε τους ξυλοπόδαρους και τα εναέρια ακροβατικά του Circus Camino. 21.00 – 22.30 Rock και swing από τους “Sweve”.

Στην κιθάρα ο Αποστόλης Γιασλακιώτης, στο μπάσο ο Θανάσης Τουτουντζής, στα τύμπανα Ο Βασίλης Γιασλακιώτης , στην κιθάρα ο Κωστας Μαρκάκης. Τραγουδά η Ροδάνθη Δασκαλάκη. 22.30-23.30 “The Stakes”, ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο γκρουπ, από το “Lab Music Education”, που κινείται στο χώρο του alternative rock. Με τις δυναμικές τους εμφανίσεις έχουν ήδη δημιουργήσει ένα από τα πιο καυτά ονόματα στα συναυλιακά δρώμενα της πόλης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (Δημαρχείο)

19.00 CIRCLE OF LIFE ( THE LION KING ) – ΕLTON JOHN, από την “Παιδική Νεανική χορωδία” του “ Ευρωπαϊκού Ωδείου”, την “Παιδική Νεανική χορωδία Μαλίων” και την “Κρητική Συμφωνική ορχήστρα Νέων”, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ)

18.00-18.30 Xορευτικά από τη σχολή χορού “Τέχνη Χρω”. 18.30-19.00 Ακροβατικά εδάφους από την “Acro Flow”. 20.00- 20.30 Το “Θέατρο Κρήτης” παρουσιάζει αποσπάσματα από τον “ Ερωτόκριτο”. 21.00- 22.00 “Ωδείο των χρωμάτων: Συναυλία μουσικής δωματίου για φλάουτο και πιάνο, , μέσα στη Βασιλική, από τους καθηγητές του Ωδείου, Μάνο Παναγιωτάκη (φλάουτο) και Έλενα Περυσινάκη (πιάνο). 22.00- 23.30

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου (κιθάρα), με τους συνεργάτες του δεξιοτέχνες Αλέξανδρο Μπλέτσο (παραδοσιακό βιολί-φωνητικά) και Μαρίτζια Κατσούνα (παραδοσιακά κρουστά-φωνητικά), ερμηνεύουν συνθέσεις και διασκευές του σε θέματα από την ελληνική μουσική παράδοση. Απολαύστε μια καταπληκτική, μεταμοντέρνα μουσική.

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ανδρόγεω 2) 19.00- 20.30 ‘Παραμυθοχρώματα στο Μεγάλο Κάστρο’. Διαβάζουμε και ζωγραφίζουμε παραμυθοχρώματα,με τη συγγραφέα – εικαστικό Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

17.00- 22.00 Το “Κύμα” ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο “Τέχνη καθ’οδόν”. Το γλυπτό που δημιούργησαν πέρσι οι συμπολίτες μας, στα πλαίσια του “Παιχνιδιού ψυχής και τέχνης” (Soul art game), επιστρέφει και εξελίσσεται στο φετινό φεστιβάλ. Η “Oμάδα δράσης 17” σας καλεί να συνεχίσετε την ορμή αυτού του “Κύματος”, να μοιράσετε ευχές και να χαράξετε μέσα απ’ αυτό μια νέα διαδρομή προς την προσωπική σας …Ιθάκη. 17.00-19.20 Ποδήλατα στον αέρα κι εδώ!

Οι χαρούμενοι ποδηλάτες της Παναθλητικής Ακαδημίας “Κάστρο”, καταφθάνουν στην πλατεία, για μια ακόμα επίδειξη των καταπληκτικών δεξιοτήτων τους! 19.00-21.00 Το ΑΧΡΗΣΤΟ γίνεται κι εδώ ΧΡΗΣΙΜΟ για την πόλη, από το “Less is more”. Άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού μας γίνονται χρήσιμο εικαστικό «έργο» για το Ηράκλειο!

f4

Κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του Ηρακλείου, γινόμαστε για λίγο δημιουργοί πάνω στο «σώμα» της πόλης μας. Φέρνουμε άχρηστα αντικείμενα από το σπίτι: εφημερίδες, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια, υφάσματα, σακούλες, σύρματα, πιάτα ή ό,τι άλλο. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε από κοινού, με κολάζ και χειροτεχνικές κατασκευές, ένα εφήμερο αρχιτεκτονικό-καλλιτεχνικό έργο. 19.30-19.45 Η Ομάδα “Capoeira Cordaode Duro Crete” σε επίδειξη τεχνών…πολεμικών. 19.45-20.30 “Παραμύθια … για τ’ αστέρια”, με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη. 20.30 -21.30 FLAMENCO FIESTA με την Ευριδίκη.

Παρουσίαση και ανοικτό μάθημα Ανδαλουσιανού Flamenco από τη σχολή χορού “ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ” και την ομάδα Flamenco της Ευριδίκης Δημητριάδη. 21.30-22.30 Η street band του “Lab Music Education”: Η ομάδα μουσικής του δρόμου με φωνητικά γκρούπ και συνοδεία κρουστών και κιθάρας, σε μπλουζ, ροκ και ποπ μουσική! 22.30-23.30 Μια ακόμη κεφάτη εμφάνιση των ”Active Flow Performances”, με φωτιές, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

18.00-21.00 “Σώστε τη γη”: Ο γλύπτης Γιάννης Τσιγκένης σας περιμένει κι απόψε στην πλατεία να φέρετε πλαστικά σκουπίδια απ’ τη θάλασσα και να τα μετατρέψετε μαζί του σε τέχνη! 21.00-21.30 Οι “Αctive Flow Performances” και οι “Αcro-Flow Crete” κάνουν ένα τελευταίο πέρασμα από την πλατεία, χαρίζοντας απλόχερα και πάλι το κέφι τους για τη ζωή και την τέχνη του δρόμου.

ΟΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΑΚΗ (Αγία Τριάδα, Χανιόπορτα)

20.00- 20.45 Η Άννα Σαλούστρου και ο Γιάννης Δημητράκης ολοκληρώνουν τις εικαστικές τους παρεμβάσεις, αλλά δεν ησυχάζουν . Με τη σύμπραξή τους ο Αντώνης Περαντωνάκης, με τους σπουδαστές της Σχολής Θεάτρου “Νότος” και τους συνεργάτες του, παρουσιάζουν το δρώμενο: “Ρήτορες και Κούφιοι Άνθρωποι” (Νίκος Καζαντζάκης-Τόμας Έλιοτ). Θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα μιας παραγωγής του Μουσείου Καζαντζάκη, με τίτλο “Ταξιδεύοντας: Αγγλία” και θα πάρετε μια πρόγευση από το σπουδαίο φεστιβάλ που διοργανώνει το μουσείο στη Μυρτιά, σε λίγες ημέρες (12 έως 16 Ιουλίου, 2017).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΒΑΛΑΔΩΝ (Αγία Τριάδα)

21.00- 22.00 Η χαρά των παιδιών: Το κουκλοθέατρο «ΚΟΥ-ΚΛ0» παρουσιάζει τον “Πινόκιο”. 22.00-23.30 Έντεχνο λαϊκό τραγούδι από τον Μανώλη Τζανάκη (μπουζούκι), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα) Θάλεια Ρόσιου (τραγούδι) και Θύμιο Μπαρδαμάσκο (μπουζούκι).

ΠΑΡΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ (Λάκκος)

21.30- 21.45 Οι “Active Flow Performances” ….ξαναχτυπούν! 21.45-23.30 Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής από την κεφάτη συντροφιά της “Γύρας”, του Μάνου Παπαδάκη. Συμμετέχουν Γιάννης Κοντάκης (ηλεκτρικό μπάσο), Νικόλας Χριστόπουλος (τύμπανα), Παναγιώτης Μαυράκης (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστος Σπηλιωτόπουλος (τρομπόνι,πνευστά), Κυριάκος Καραμπερόπουλος (σαξόφωνο, πνευστά), Κατερίνα Ανδρουλάκη (ακορντεόν).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «ΒΗΘΛΕΕΜ»

21.00- 22.40 Δεύτερη ημέρα του μίνι φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, από τον “Σύλλογο Κινηματογραφιστών Ηρακλείου”. Θα προβληθούν οι ταινίες: Κύκλωπας2, της Victoria Trzeciak Η υπόσχεση, της Τασού Παλισίδου iwitness , του Γιώργου Μαστρακούλη Motel Labyrinthos, της Γωγώς Πετραλή Save Karteros beach, της Γωγώς Πετραλή Levin, της Μαρίας Παπαδάκη Το Πάσχα των νεκρών, της Ανδριανής Μουλακάκη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑ (Ενετικό Λιμάνι)

21.30-23.00 “Με τα βήματα της καρδιάς”, μια σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, η Κλεονίκη Δεμίρη, ξεκινά απ’το λιμάνι και σας ταξιδεύει μακριά, πολύ μακριά, με ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά τραγούδια. Στο πιάνο, ο δεξιοτέχνης Αχχιλέας Γουάστωρ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Η.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Αλικαρνασσός)

21.00-21.45 Το Circo Bahalo σε μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, προς χάριν της Αλικαρνασσού. 21.45-23.00 To τριήμερο κλείνει με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, από το συγκρότημα “Ένα συν Ένα”. Συμμετέχουν οι: Βασίλης Ξυλούρης (λαούτο), Νίκη Ξυλούρη (τραγούδι), Νίκος Βλαντάς (Λύρα), Βαγγέλης Σιλιγάρδος (μπουζούκι), Μιχάλης Κότης (κιθάρα).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Ιουλίου

“Aδράξτε τη μέρα”! Τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε τις εκθέσεις του “Τέχνη καθ’ οδόν”. Πέντε από αυτές, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κλείνουν σήμερα τις πύλες τους στις 21.00 το βράδυ. Η έκθεση

του “Αρχιτεκτονικού Συλλόγου Ηρακλείου”, στο τ. Αστυνομικό Τμήμα (στα Λιοντάρια), θα παραμείνει ανοικτή ως τη 15η Ιουλίου. ΟΔΟΣ 25ης Αυγούστου 12.00-14.00 Ανάμεσα στις εκπλήξεις του φεστιβάλ, ιδού και μία που θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα Συνεργάστηκαν γι’ αυτήν ο Δήμος Ηρακλείου με τους εθελοντές του, η “Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης», το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού και η Λέσχη Lions “Κνωσός”. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα γι’ αυτήν, φροντίστε ωστόσο να είστε εκεί!

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

9.00-21.00 Οι χειροτέχνες και οι λοιποί καλλιτέχνες που έδωσαν, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, χρώμα και ζωή στο πάρκο, παραμένουν και σήμερα στη θέση τους. Όσοι δεν προλάβατε ή δεν χορτάσατε να περνάτε από εκεί, σπεύσατε. Τα εργαστήρια επίσης και τα παιχνίδια της “Αctive Flow” είναι ακόμα εν λειτουργία. Υπενθυμίζουμε: Aπό τις 11.00 το πρωί ως τις 22.00 το βράδυ, τεχνικές χαλάρωσης στη “Healing area” της “Acro Flow”. 12.00-14.00 “Παρκοπειρατές”: 2ωρο μουσικό, διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους από τους “Αctive Flow”. Ανακαλύψτε μαζί τους τούς θησαυρούς που κρύβει το πάρκο. 14.00-16.00 “Παιχνίδια του κόσμου”: Εργαστήρι επιτραπέζιων παιχνιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Από Τρίτη έως Παρασκευή, την ίδια ώρα. 16.00-18.00 Εργαστήρι …ζογκλερικής. Κατασκευή και εκμάθηση ζογκλερικών για όλες τις ηλικίες. 18.00-20.00 Zωγραφική προσώπου (face painting).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

19.30 – 21.00 Λίγες ώρες πριν κλείσει η έκθεση του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ι.Τ.Ε, η Έλενα Ταμιωλάκη διασχίζει στο πιάνο τέσσερες αιώνες μουσικής (από το 1600 έως το 2000).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

17.00- 21.00 Συνεχίστε να μοιράζετε ευχές! Σαν αυτές που αφήσατε χθες, εσείς και πολλοί άλλοι, στη διαδρομή που χάραξε και πάλι το “Κύμα”. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την εξέλιξη της δράσης “Soul art game” (Παιχνίδι ψυχής και τέχνης), που ξεκίνησε πέρυσι και εξελίχθηκε στο φετινό φεστιβάλ. 20.00- 20.30 Οι “Αctive Flow Performances” και οι “Acro Flow Crete” αξιοποιούν και αυτή, την έσχατη ευκαιρία, να δείξουν τα παιχνίδια και τα ακροβατικά τους.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

20.30- 21.30 «Οι ξένες αγκαλιές»: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ξενιτειά από την χορωδία “Αναπνοή”, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου. Διεύθυνση χορωδίας: Εύα Θανάση , Κείμενα-Επιμέλεια: Μιχάλης Τουραμπέλης. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Όμιλος Παραδοσιακών χορών «Παπαδόκωστας».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21.00-21.35 Το περίφημο “Circo Bahalo”, με τους ζογκλέρ και τους μουσικούς του κάνει μια τελευταία εμφάνιση στο φετινό “Τέχνη καθ’ οδόν”. 21.35- 22.00 Ο μάγος Vitalio σας παίρνει για λίγα λεπτά μαζί του στον κόσμο της μαγείας. 22.00 – 23.30 Η μαγεία συνεχίζεται! Το μουσικό σύνολο “Vamos Εnsemble” και η Ιωάννα Φόρτη κλείνουν το φεστιβάλ με ένα ανεπανάληπτο “Ταξίδι χωρίς σύνορα”! Μια θαυμάσια παράσταση, που ετοίμασαν για το καλοκαίρι του 2017, με τραγούδι, πιάνο, πνευστά, κρουστά και έγχορδα. Με μια ιδιαίτερη ενορχήστρωση, έχτισαν με νότες μικρές καθημερινές ιστορίες, πάνω σε θέματα που αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε όλοι. Ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι – από τους Beatles και τον Kurt Weill στους Doors και τον Bregovic, από τον Μάνο Χατζιδάκη και τους Calexico στην Καραΐνδρου, κι από τον Tiersen και τον Nino Rota στον Διονύση Σαββόπουλο!

Διαφήμιση
Διαφήμιση