HomeHL-9Διαμαρτύρονται για την έλλειψη ελέγχων…στη “μαύρη” εργασία

Διαμαρτύρονται για την έλλειψη ελέγχων…στη “μαύρη” εργασία

Μέλη των Εργατικών Κέντρων όλης της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μέλη των Εργατικών Κέντρων όλης της Κρήτης έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο, λόγω της έλλειψης ελέγχων σε τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, όπου “ανθεί” για άλλη μια χρονιά η αδήλωτη εργασία.

Όπως καταγγέλλουν, η κατάσταση αυτή δε μπορεί να διαιωνίζεται με τους ελεγκτές να μη μπορούν να μετακινηθούν σε διάφορες περιοχές, όπου υπάρχουν καταγγελίες για “μαύρη” εργασία, λόγω έλλειψης καυσίμων στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και ζητούν άμεση λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα εκατοντάδων εργαζομένων.

Μάλιστα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είχε παρουσιάσει το πρόβλημα, σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε:

“Η Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου επανειλημμένα έχει δηλώσει την πρόθεσή της για πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές.

Στην πράξη όμως, χρειάστηκε να περάσουν 6 ολόκληροι μήνες !!! για να προχωρήσει το Υπουργείο της, στην σύμβαση για προμήθεια υγρών καυσίμων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες κίνησης οχημάτων των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ (ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΔΑ :Ω0ΞΩ465Θ1Ω-Π1Γ) και μάλιστα μέσω έντονων πιέσεων όχι μόνο από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και από τους ίδιους τους Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ Ν. Ηρακλείου!!!

Παρά το γεγονός ότι αρχικά και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση, είχε πιστωθεί κονδύλιο ύψους 350 € στις 13.04.2017, το Υπουργείο με απόφαση του στις 30.05.2017 προχώρησε σε ανάκληση της παραπάνω πίστωσης, προκαλώντας την αγανάκτηση όχι μόνο του ΕΚΗ αλλά και της Επιθεώρησης Ηρακλείου, η οποία με επιστολή του Προϊσταμένου της, στις 23.06.2017 (Α.Π. 150923) προς το Υπουργείο Εργασίας, γνωστοποίησε ότι ακινητοποιούν το υπηρεσιακό όχημα, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν καταγγελίες προς εξέταση εκτός της πόλης του Ηρακλείου!!!.

Το ΕΚΗ καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας αφού για 6 ολόκληρους μήνες και ενώ είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου οργιάζοντας η «μαύρη» εργασία, το Σ.ΕΠ.Ε Ν. Ηρακλείου, όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα τακτικό έλεγχο στις τουριστικές περιοχές, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί ούτε καν στις επώνυμες καταγγελίες που αφορούν αυτές τις περιοχές.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις, ενισχύοντας το Σ.ΕΠ.Ε με προσωπικό αλλά και παρέχοντας από την αρχή της κάθε χρονιάς στις υπηρεσίες όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και φυσικά τα κονδύλια που απαιτούνται για καύσιμα των υπηρεσιακών οχημάτων όπως όφειλε να το είχε πράξει.

Αλήθεια ποιους πραγματικά εξυπηρετεί η κ. Υπουργός?

Ποια είναι η θέση για το παραπάνω ζήτημα των τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών?

Ερωτήματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις και γι’ αυτό το ΕΚΗ είναι αποφασισμένο να φτάσει το παραπάνω μείζων ζήτημα στην Ελληνική Βουλή, ενώ θα προχωρήσει σε μία σειρά δράσεων για να δηλώσει την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση