HomeHL-GreeceΝΔ: «Τώρα θα φανεί ποιος “έχει τα… άντερα”» με την Εξεταστική για το Noor 1

ΝΔ: «Τώρα θα φανεί ποιος “έχει τα… άντερα”» με την Εξεταστική για το Noor 1

Προκαλούν Τσίπρα και Καμμένο με τα ίδια τους τα λόγια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί η εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση με το ναρκοπλοίο Noor 1, δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της Νέα Δημοκρατίας.

«Τώρα θα φανεί ποιος έχει τα… άντερα», λένε χαρακτηριστικά επιτελείς της Πειραιώς παραπέμποντας στη σχετική ρήση του υπουργού Άμυνας. Ο τελευταίος στη συζήτηση της περασμένης Δευτέρας στη Βουλή, όταν στριμώχθηκε από τον γαλάζιο βουλευτή Μάκη Βορίδη, είχε αντιδράσει λέγοντας: «Αν έχετε άντερα καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου ή πρόταση για προανακριτική. Καταθέστε τη τώρα».

Στην Πειραιώς έχουν αποφασίσει την υποβολή σχετικού αιτήματος, εκτιμώντας ότι «η αρνητική στάση της κυβέρνησης θα την εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης», καθώς «θα καταδείξει τον φόβο από την αποκάλυψη της αλήθειας», η οποία, όπως σχολιάζουν, «αργά ή γρήγορα θα έρθει στο φως».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα αναθεωρήσουν την άποψή τους και δεν θα καταψηφίσουν αυτή την Εξεταστική. Διότι αν το κάνουν, θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι’, είναι η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα», ανέφερε εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του;», είναι το ερώτημα που θέτουν από το γαλάζιο επιτελείο. «Αναμένουμε από την κυβέρνησή του την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, για να λάμψει η αλήθεια», καταλήγουν στην Πειραιώς.

Τσίπρας: «Τριτεύουσας σημασίας»

Παρά ταύτα, ο κ. Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, στην οποία προσήλθε εν γνώσει του ότι δεν θα ήταν παρών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη που επιμένει στη διερεύνηση της υπόθεσης από Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

«Δεν υπήρξαν σκάνδαλα. Δεν υπήρξαν μίζες. Δεν υπήρξαν τα μεγάλα σκάνδαλα στην Υγεία, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το «Ερρίκος Ντυνάν», η Novartis. Δεν υπήρξαν οι μίζες στα εξοπλιστικά, η Siemens, η διαπλοκή, τα θαλασσοδάνεια», είπε ο πρωθυπουργός. Και, σε μια ακόμη προσπάθεια να παράσχει κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο, συνέχισε επιτιθέμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ένα πράγμα μονάχα υπήρξε πολύ σημαντικό, που πρέπει να απασχολήσει την ελληνική Βουλή και φυσικά την κοινή γνώμη: Το γεγονός ότι κάποιος ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας και αυτός τού υπέδειξε, για μια πολύ σημαντική υπόθεση, που αφορά εμπορία ναρκωτικών, να πάει στη Δικαιοσύνη», είπε, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι το μοναδικό, σοβαρό και μεμπτό ζήτημα για το οποίο πρέπει να κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή. Όλα τα υπόλοιπα και ο χορός των σκανδάλων και των εκατομμυρίων, των μιζών και των θαλασσοδανείων, δεν υπήρξαν».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έσπευσε αμέσως μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής να επαναλάβει αυτό το αίτημα και σε ένα πιο προστατευμένο τηλεοπτικό, αυτή τη φορά, περιβάλλον για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο λόγος είναι απλός. Είναι ακριβώς επειδή δεν θέλει να συζητούνται τα μεγάλα αυτά ζητήματα με τις πολύ σημαντικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν τα σκάνδαλα της χρυσής περιόδου, της περιόδου των παχιών αγελάδων, που όμως αποτελούν κάποιες από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

Και στο ίδιο μοτίβο κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «ως αντιπερισπασμό, κραδαίνει διαρκώς αιτήματα για ζητήματα τα οποία είναι δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας, κατά κοινή ομολογία. Βεβαίως, σε αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση