HomeHL-EconomyΔάνειο έως 2 δις ευρώ από το ΔΝΤ ετοιμάζεται να ζητήσει η Ελλάδα

Δάνειο έως 2 δις ευρώ από το ΔΝΤ ετοιμάζεται να ζητήσει η Ελλάδα

Με υπογραφή Τσίπρα- Τσακαλώτου η επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό ταμείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσω της επίσημης διαδικασίας, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να απευθυνθεί είτε σήμερα είτε αύριο προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να ζητήσει νέο δάνειο, το οποίο θα αποτελεί τη βάση του νέου μνημονίου με του Ταμείο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα σταλεί επιστολή προθέσεων (Letter of Intent ), η οποία θα συνοδεύει το νέο Μνημόνιο του ΔΝΤ και το αίτημα για το νέο δάνειο ύψους έως 2 δισ. δολαρίων.

Η επιστολή αυτή θα έχει τις υπογραφές του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Στην επιστολή, θα καταγράφονται οι ελληνικές δεσμεύσεις για τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και θα υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι πλήρως καλυμμένο χρηματοδοτικά για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Επίσης, θα αναφέρονται οι σταθερές δεσμεύσεις της ευρωζώνης για την παροχή επαρκούς υποστήριξης για το χρέος, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους του προγράμματος. Επί του αιτήματος θα λάβει αποφάσεις σε συνεδρίασή του το ΔΝΤ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση