HomeΕΛΛΑΔΑΑνδρουλάκης: «Ο κ. Τσαβούσογλου ξεχνά ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ»

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Τσαβούσογλου ξεχνά ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ»

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Έκθεση Προόδου της Τουρκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επιθετικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν καταδίκασε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας.

Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων καθώς και στις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου σχετικά με την παρουσία του κατοχικού Τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Ανδρουλάκη:

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί κόλαφο για τον κ. Ερντογάν καθώς υπογραμμίζει την οπισθοδρόμηση της Τουρκίας σε κάθε επίπεδο.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συστηματικά στην Τουρκία. Πολλές χιλιάδες πολιτών έχουν χάσει τη δουλειά τους, ή έχουν φυλακισθεί χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις εναντίον τους. Το πρόσφατο δημοψήφισμα και οι Συνταγματικές αλλαγές που απορρέουν από αυτό ευτελίζουν τη δημοκρατική λειτουργία και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Η Τουρκία προκαλεί σε καθημερινή βάση με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων. Επίσης, ανησυχία προκαλεί η απουσία σεβασμού των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι η Αγία Σοφία.

Χθες ο κ. Τσαβούσογλου, ενώ γίνονται οι ύστατες προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού, δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να διατηρήσει τον στρατό κατοχής και το δικαίωμα επέμβασης. Ο κ. Τσαβούσογλου μάλλον θέλει να ξεχάσει ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χαίρομαι γιατί το ψήφισμα είναι μία απάντηση στην επιθετικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν και παράλληλα ένα μήνυμα στήριξης στον δοκιμαζόμενο Τουρκικό λαό, στους δημοκράτες πολίτες οι οποίοι όπως και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής θέλουν να ζήσουν με ειρήνη και ευημερία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση