HomeHL-WorldΛιβύη: Ρουκέτα σκοτώνει πέντε άτομα και τραυματίζει 25 σε παραλία της Τρίπολης

Λιβύη: Ρουκέτα σκοτώνει πέντε άτομα και τραυματίζει 25 σε παραλία της Τρίπολης

Κοντά στο αεροδρόμιο Μαϊτίγκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ρουκέτα η οποία δεν είναι γνωστό από ποιον εκτοξεύθηκε έπληξε χθες μια παραλία στην Τρίπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι — ανάμεσά τους τουλάχιστον δύο παιδιά — και να τραυματιστούν άλλοι είκοσι πέντε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Λιβύης.

Η ρουκέτα εξερράγη σε μια παραλία κοντά στο αεροδρόμιο Μαϊτίγκα, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, διευκρίνισε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο κορίτσια και δύο γυναίκες.

Μια πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χθες στην περίμετρο του αεροδρομίου ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και μιας οργάνωσης «εκτός νόμου».

Η ίδια πηγή ανέφερε πάντως ότι αγνοεί εάν η επίθεση εναντίον των λουομένων ήταν σκόπιμη ή εάν έγινε κατά λάθος.

Στην Τρίπολη δρουν πάνω από δέκα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Η πρωτεύουσα της Λιβύης αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα ανασφάλειας μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Στην παραλία όπου έπεσε η ρουκέτα συχνάζουν οικογένειες που προσπαθούν να δροσιστούν τα καυτά μεσημέρια του καλοκαιριού στην Τρίπολη.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία τον Μάρτιο του 2016, η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της Τρίπολης και των περιχώρων της, χάρη στις ένοπλες ομάδες που έχουν δηλώσει πίστη σε αυτήν. Όμως οι συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων οργανώσεων, συχνά για τον έλεγχο περιοχών, δεν έχουν σταματήσει.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση