HomeΚΡΗΤΗΤο ΕΚΗ κοντά στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Το ΕΚΗ κοντά στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρά των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» τάσσεται το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ παράλληλα στηρίζει την απεργιακή κινητοποίησή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Αναλυτικά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι» και στην προκήρυξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.

Τα «βοήθεια στο σπίτι» αποτελούν την τελευταία ελπίδα όλων των ευπαθή κοινωνικών ομάδων και οικογενειών τους που στερούνται το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη, τον κοινωνικό αποκλεισμό και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην δημόσια υγεία, όλων αυτών που βρίσκονται σε αυτή την τραγική θέση λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας που διανύουμε τα τελευταία χρόνια.

Το Εργατικό  Κέντρο  Ηρακλείου  στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων που ζητούν:

  • την κατοχύρωση όλων  των  θέσεων  εργασίας και  την μετατροπή  των  συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.
  • Οριστική λύση με νομοθετική ρύθμιση στην πολύχρονη εργασιακή ομηρία 3.500 εργαζομένων που απασχολούνται επί 15 συνεχόμενα χρόνια και παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθημερινά σε περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποίηση τις δεσμεύσεις της. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στην ομηρία των χιλιάδων εργαζομένων ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση