HomeΚΡΗΤΗ«Οπισθοδρομικό το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια»

«Οπισθοδρομικό το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια»

Καταφέρνει πλήγμα στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ – ΤΕΙ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οπισθοδρομικό χαρακτηρίζει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως στην ουσία επαναφέρει προβληματικές ρυθμίσεις του παρελθόντος, θίγοντας το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου για την Παιδεία μας πάει δεκαετίες πίσω. Το μόνο που κάνει είναι να επαναφέρει προβληματικές ρυθμίσεις από το παρελθόν.

Πλήττεται ευθέως το αυτοδιοίκητο των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων.

Επανέρχεται το καθεστώς βίας και ανομίας εις βάρος των Πανεπιστημίων, με την εισαγωγή ενός παρωχημένου πλαισίου για το ακαδημαϊκό άσυλο.

Ενισχύεται η συμμετοχή και ο ρόλος των κομμάτων με τη συμμετοχή των εκπροσώπων φοιτητών τους στα όργανα διοίκησης, και στον τρόπο εκλογής των πρυτανικών Αρχών.

Ενισχύεται η γραφειοκρατία και καταργούνται θεσμοί που προωθούσαν τη διαφάνεια στις διαδικασίες.

Υποβαθμίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Θα παλέψουμε, μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ώστε να μην γίνει Νόμος του Κράτους αυτό το «οπισθοδρομικό» νομοσχέδιο.

Είμαστε στο πλευρό του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου οι παρατηρήσεις για το αρχικό Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που ετέθη σε διαβούλευση από τον Υπουργό Παιδείας, δεν ελήφθησαν υπόψιν στην τελική μορφή του που κατετέθη στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Δεν θα επιτρέψουμε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να γίνουν ορμητήρια παράνομων δράσεων.

Δεν θα επιτρέψουμε η Τριτοβάθμια Παιδεία στη χώρα μας να υποβιβαστεί …»

Διαφήμιση
Διαφήμιση