HomeΚΡΗΤΗ«Σε αποδόμηση βρίσκεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας»

«Σε αποδόμηση βρίσκεται το Νοσοκομείο Ιεράπετρας»

Αναγκαιότητα η άμεση στελέχωσή του με προσωπικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση στελέχωση με προσωπικό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε αναβρασμό και απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι, κοινωνικοί φορείς και αιρετοί της Ιεράπετρας από τη συνεχιζόμενη αποδόμηση του Νοσοκομείου της περιοχής, το οποίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες και στις απαιτήσεις που προκύπτουν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού.

Μάλιστα με ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τους αρμοδίους, ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου κάνει λόγο για επισφαλή λειτουργία του, που είναι ήδη οριακή, ενώ τονίζει ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι και για τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται αλλά και για τους πολίτες που αναζητούν ιατρική περίθαλψη.

Επειδή το Νοσοκομείο Ιεράπετρας καλύπτει μία εκτεταμένη πληθυσμιακή περιφέρεια σε μία ιδιαίτερη γεωγραφική θέση με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και

επειδή η περαιτέρω στελέχωσή του, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό  το Νοσοκομείο Ιεράπετρας;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση