HomeHL-WorldΤραμπ και Μέρκελ συνομίλησαν για το κλίμα και τη σύνοδο της G20

Τραμπ και Μέρκελ συνομίλησαν για το κλίμα και τη σύνοδο της G20

Aνακοίνωση του Λευκού Οίκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε χθες για το ζήτημα του κλίματος με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ της ευχήθηκε η σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20) η οποία αρχίζει την Παρασκευή στο Αμβούργο να αποτελέσει «μια επιτυχία», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνδιάλεξης, οι ηγέτες αναφέρθηκαν στα ζητήματα του κλίματος, της πρωτοβουλίας για τη χρηματοδότηση των γυναικών επιχειρηματιών και του εμπορίου, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας υπερπαραγωγής χάλυβα», ανέφερε η αμερικανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «είπε ότι σκοπεύει να βοηθήσει την καγκελάριο ώστε αυτή η σύνοδος (της G20) να αποτελέσει μια επιτυχία», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει μια δύσκολη σύνοδο της G20, εξαιτίας των θέσεων του Τραμπ για το κλίμα, το εμπόριο και τις στρατιωτικές δαπάνες. Πρόκειται να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον αμερικανό πρόεδρο λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο Αμβούργο.

Ο αμερικανός πρόεδρος είχε εξάλλου μια τηλεφωνική συνδιάλεξη χθες με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη σύνοδο της G20, ενώ ο Τραμπ επαίνεσε τις προσπάθειες της Ρώμης για την αντιμετώπιση «της σοβαρής λιβυκής μεταναστευτικής κρίσης», σύμφωνα με μια χωριστή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση