HomeHL-GreeceΑναίρεσε ο Άρειος Πάγος την απόφαση για τα 600 δισ. του Σώρρα

Αναίρεσε ο Άρειος Πάγος την απόφαση για τα 600 δισ. του Σώρρα

Είχε κριθεί αθώος για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναίρεσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την απόφαση του Πλημμελειοδικείου που εκδόθηκε το 2013 και αποτέλεσε «σημαία» παραπλάνησης για τον Αρτέμης Σώρρα καθώς ουσιαστικά δεχόταν ότι είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος παραμένει άφαντος, με την επίμαχη απόφαση είχε κριθεί αθώος για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων που αφορούσε την διαχείριση των δισεκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την απόφαση της (2/2017) υιοθέτησε την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευσταθίας Σπυροπούλου και αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείο Αθηνών κρίνοντας πως έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία. Επιπλέον, όπως αποφάνθηκαν οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, σε άλλα σημεία η απόφαση έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Όπως αναφέρει η Ολομέλεια, η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το «αμύθητο ποσό» των 600 δισ. δολαρίων δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας αλλά ούτε και τα ακριβή στοιχεία των διεθνών γραμματειών που, όπως λέει, έχει στην κατοχή του και που αυτά φυλάσσονται σε Τράπεζα του Καναδά.

Οι αρεοπαγίτες σημειώνουν ότι ενώ η απόφαση δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι ο Αρτέμης Σώρρας έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναίρεση δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον Αρτέμη Σώρρα καθώς δεν παραπέμπεται σε νέα δίκη. Ωστόσο, μετά την εξέλιξη αυτή ο Αρτέμης Σώρρας δεν μπορεί να επικαλείται την επίμαχη απόφαση ενώπιον οποιασδήποτε αρχής ή δικαστηρίου καθώς είναι σαν να μην υπάρχει.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση