HomeHL-GreeceΜετωπική για όλα Τσίπρα με Μητσοτάκη με φόντο την οικονομία σήμερα στη Βουλή

Μετωπική για όλα Τσίπρα με Μητσοτάκη με φόντο την οικονομία σήμερα στη Βουλή

Ολομέτωπη σύγκρουση των δύο πολιτικών αρχηγών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένος να απαντήσει σε όλα τα μείζονα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και να μην αφήσει σκιές, που θολώνουν την εικόνα της κυβέρνησής του ή εμποδίζουν το νέο ξεκίνημα που θέλει να σηματοδοτήσει αυτό τον καιρό, προσέρχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Η συζήτηση προκλήθηκε με αίτημα της ΝΔ και με κεντρικό θέμα την οικονομία και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, ωστόσο δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο σε αυτά η ατζέντα.

Θέματα όπως ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις και οι επικρίσεις προς την κυβέρνηση για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, η ασφάλεια των πολιτών και η καθημερινότητα των πολιτών, αναμένεται να τεθούν στη συζήτηση, πυροδοτώντας μία άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση – την τελευταία μεγάλη και σε επίπεδο αρχηγών πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή πολιτική κόντρα του κ. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και γι’ αυτό υπήρξαν το Σαββατοκύριακο συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού και υπουργών για τα σχετικά θέματα.

Ο πρωθυπουργός θέλει να απαντήσει σε όλα όσα αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό η κυβέρνηση και να περιγράψει έναν ασφαλή δρόμο εξόδου από τη σημερινή κατάσταση, που δεν ικανοποιεί πάντως τους πολίτες, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Θεωρείται δε δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας θα περάσει στην αντεπίθεση, επιστρατεύοντας και πάλι το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής εναντίον του παλαιού πολιτικού συστήματος, όπως αρέσκεται να αναφέρει. Δεν αποκλείεται δε να προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη για σειρά θεμάτων, στα οποία εξακολουθεί να θεωρεί ότι η αριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα. Και πάντως να υπερασπίσει τους υπουργούς του που δέχονται έντονη αμφισβήτηση τελευταία για κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Ως προς την οικονομία, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναλύσει όλα τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την τελευταία απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να υποστηρίξει με σειρά επιχειρημάτων ότι η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από τα μνημόνια και στην πρόσβαση στις αγορές χρήματος, χωρίς νέες δεσμεύσεις και μέτρα. Θα πρέπει ωστόσο να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πάρει κάτι πιο συγκεκριμένο για το χρέος και γιατί δεν μπαίνει ούτε τώρα η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σε κάθε περίπτωση δε θα διαβεβαιώσει ότι η χώρα εισέρχεται σε μία φάση σταθεροποίησης και επενδυτικών ευκαιριών, με δυνατότητες για βιώσιμη, ισχυρή και δίκαιη ανάπτυξη και θα επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη ειδικά, αλλά και την αντιπολίτευση γενικά για καταστροφολογία και υπονόμευση των κυβερνητικών προσπαθειών.

Αναφερόμενος στην συζήτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εξέλιξη της συζήτησης θα πρέπει να ανησυχεί τον κ. Μητσοτάκη καθώς θα γίνουν οι συγκρίσεις μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση