HomeHL-SportsΔάγκωσε τον Ολυμπιακό ο Πανιώνιος

Δάγκωσε τον Ολυμπιακό ο Πανιώνιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πάνθηρες» οι γηπεδούχοι, κέρδισαν 2-1 τους ανέτοιμους Πειραιώτες

Του έδειξε ότι είναι ακόμα νωρίς και πίσω… Καλύτερος και πιο έτοιμος παρουσιάστηκε ο Πανιώνιος το βράδυ της Κυριακής στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, το οποίο ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τα έσοδα να πηγαίνουν στον μικρό Βαγγέλη.

Οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν 2-1 παίζοντας πιο έξυπνα και βρίσκοντας χώρους στις αντεπιθέσεις κόντρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν αρκετά κενά στα μετόπισθεν και κάποια προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας.

Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να παίξει ο Ολυμπιακός, ο οποίος κυκλοφορούσε την μπάλα και υποχρέωσε τον Πανιώνιο να περιμένει. Ούτως ή άλλως έτσι θα αντιμετωπίζουν αυτές τις ομάδες οι Νεοσμυρνιώτες και τη νέα σεζόν και θα προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν ένα φάουλ του Φορτούνη στο 5′, αλλά γρήγορα ήρθαν και τα γκολ. Στο 14′ ο Γεσίλ εκμεταλλεύτηκε το δώρο των Καπίνο και Μποτία και από πολύ δύσκολη θέση άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Φορτούνης βρήκε τον Ανσαριφάρντ και εκείνος ισοφάρισε.

Το μοτίβο δεν άλλαξε με τους Πειραιώτες να είναι φλύαροι και να δυσκολεύονται αισθητά να βρουν χώρους. Ο Φορτούνης ήταν ορεξάτος, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε τις βοήθειες που θα χρειαζόταν για να ξεκλειδώσει η αντίπαλη άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το ημίχρονο οι καλές στιγμές ήταν για τους γηπεδούχους κυρίως με σουτ εκτός περιοχής των Λάμπρου και Μασούρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές ήταν πολλές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερος ρυθμός. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά άλλαξε την ενδεκάδα σε δύο δόσεις και ο Πανιώνιος στο 64′ και ήταν λογικό να χρειαστούν χρόνο οι δύο ομάδες προκειμένου να βρουν ξανά τα πατήματά τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν να ανεβάσουν ψηλά την άμυνά τους για να κυριαρχήσουν και το πλήρωσαν, αφού οι στόπερ τους δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στην ταχύτητα τους Λάμπρου και Μασούρα. Ο Γρηγορίου έκανε το τρικ περνώντας εναλλάξ αυτούς στην κορυφή και αφήνοντας τον Ντουρμισάι στο πλάι και δικαιώθηκε, αφού στο 60′ ο Λάμπρου στην αντεπίθεση έκανε το 2-1.

Ελάχιστες ήταν οι φάσεις που υπήρξαν στη συνέχεια και αυτό ήταν λογικό από τη στιγμή που ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα σουτ του Βουκελάτου. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει τον Μπαντή με αποτέλεσμα να μην αλλάξει τίποτα μέχρι το φινάλε.

Διαιτητικό τιμ: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά), Γιώργος Γιαννίκος (Πειραιά), Δημήτρης Τζηλίρης (Πειραιά), Παναγιώτης Γαβρίλης (Αθηνών).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ (64′ Μπαντής), Βλαχος (64′ Παπαγεωργίου), Μπανανά (64′ Σταυρόπουλος), Οικονόνου (64′ Πατσατζόγλου), Τασουλής (64′ Σαραμαντάς), Ταπόκο (64′ Μαϊσουράτζε), Κόρμπος (64′ Πινιώτης), Λάμπρου (64′ Βουκελάτος), Σαββίδης (70′ Οικονομίδης), Μασούρας (70′ Γλυνός), Γεσιλ (46′ Ντουρμισάι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας (59′ Ελαμπντελαουί), Μποτία (59′ Νικολάου), Ρισβάνης (46′ Σιώπης), Ντε λα Μπέγια (59′ Κούτρης), Ρομαό (46′ Σιώπης), Μάρτινς (46′ Ζντιέλαρ), Μαρίν (59′ Γιαννιώτας), Σεμπά (59′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (59′ Ανδρούτσος), Ανσαριφάρντ (46′ Μπεν).

Διαφήμιση
Διαφήμιση