HomeΚΡΗΤΗΣτην Μούρθια της Ισπανίας ολοκληρώθηκε το… Εράσμους

Στην Μούρθια της Ισπανίας ολοκληρώθηκε το… Εράσμους

Στις 30 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την 4η Διεθνική Συνάντηση για το Σχέδιο που υλοποιήθηκε στην Ισπανία και στο σχολείο IES Francisco Salzillo (Αλκανταρίγια, Μούρθια), από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «El español: pasaporte entre culturas» (Τα Ισπανικά, διαβατήριο μεταξύ των πολιτισμών). Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου συμμετείχε ως εταίρος και συνεργάστηκε με τα εξής σχολεία:

– IES Francisco Salzillo της Alcantarilla (Murcia) Ισπανίας (σχολείο-συντονιστής)

– Vaskivuoren lukio της Vantaa Φινλανδίας (σχολείο- εταίρος)

Το «El español: pasaporte entre culturas» επιχορηγήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών που αποτελεί την Εθνική Μονάδα διαχείρισης του προγράμματος Erasmus+. Από το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ειρήνη Κασσωτάκη (ΠΕ02), Μαρία Πιτσάκη (ΠΕ06) και Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος (ΠΕ04.04 & ΠΕ40), ως παιδαγωγική ομάδα του συγκεκριμένου προγράμματος.

erasmus-peiramatiko-2

Οι στόχοι του προγράμματος ήταν: α) η πολιτιστική διάδοση των Ισπανικών ως ξένης γλώσσας, β) η απόκτηση και ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, τόσο στα Ισπανικά και στα Αγγλικά όσο και η αξιοποίηση της μητρικής γλώσσας (τα Ελληνικά, στην προκειμένη περίπτωση), γ) η ολοκληρωμένη εκμάθηση μέσω ΤΠΕ, δ) οι καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας.

Στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος (2015-2017) πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των τριών σχολείων:

  • Τρεις Διεθνικές δραστηριότητες μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (Ανταλλαγή μαθητών) στο Ηράκλειο (Απρίλιος 2016), στο Ελσίνκι (Νοέμβριος 2016) και στη Μούρθια (Μάρτιος 2017). Συνολικά, 60 μαθητές (20 από κάθε σχολείο) συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
  • Τέσσερις Διεθνικές συναντήσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος στα σχολεία-εταίρους. Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί που αποτελούσαν τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του κάθε σχολείου.
  • Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Ισπανό ποιητή Λόρκα
  • Δύο Χριστουγεννιάτικα θεατρικά δρώμενα στην ισπανική γλώσσα
  • Δύο τεύχη τρίγλωσσου ηλεκτρονικού περιοδικού με συμμετοχή μαθητών από τα τρία σχολεία
  • Μπλογκ καλών διδακτικών πρακτικών με συμμετοχή εκπαιδευτικών από τα τρία σχολεία
  • Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου
  • Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Present your place with a selfie”
  • Διαγωνισμός “European Master Chef”
Διαφήμιση
Διαφήμιση