HomeHL-GreeceΣκουρλέτης: Τα μέτρα που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light

Σκουρλέτης: Τα μέτρα που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light

Επίθεση στον Ρέγκλινγκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση προφανώς δεν ξεφεύγει από τη λιτότητα, αλλά είναι πολύ πιο ήπια, υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν με βία, με ΜΑΤ, από το 2010», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εκτίμησε ότι η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα πρέπει να αξιολογηθεί συγκριτικά με την εναλλακτική «της τυφλής ρήξης» που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, με «απρόβλεπτες συνέπειες».

Η κυβέρνηση είχε «θάρρος» και έθεσε σε δοκιμασία έναν επώδυνο συμβιβασμό, δήλωσε ακόμη, σχολιάζοντας τη συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από το 2010 και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων», σημείωσε, εξηγώντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνουν μέτρα «που προσπαθούν να λειάνουν τις πολιτικές που δεν είναι δικές μας».

Ακόμη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, κατηγόρησε τον επικεφαλής του ESM ότι δεν λειτουργεί ως τεχνοκράτης αλλά ασκεί πολιτική μιλώντας εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ. «Ο Ρέγκλινγκ προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι (…) επιθυμούν να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος», δήλωσε.

«Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε», είπε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η βελτίωση στο πρόγραμμα είναι αισθητή. Η Αθήνα κέρδισε τη «δέσμευση για τα ζητήματα του χρέους παρόλο που υπάρχει ασάφεια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η δέσμευση αυτή ήταν «κατώτερη των προσδοκιών».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση