HomeΚΡΗΤΗΣταμάτησαν την απεργία πείνας οι 19 μετανάστες στην Παλιά Ηλεκτρική

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι 19 μετανάστες στην Παλιά Ηλεκτρική

Το Σάββατο το απόγευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να αναστείλουν την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει το μεσημέρι καθώς αρνούνταν να χωριστούν από τους υπόλοιπους, αποφάσισαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 19 πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Πρόκειται για 19 άτομα, οικογένειες με μικρά παιδιά, που σύμφωνα με την Αστυνομία είναι ελεύθεροι και θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την Παλιά Ηλεκτρική όπως αναφέρει δημοσίευμα του haniotika-nea.gr. Ωστόσο -παρότι ο Δήμος Χανίων με τη συνδρομή ιδιωτών κατάφερε να τους εξασφαλίσει δύο διαμερίσματα- εκείνοι ζήτησαν να έρθουν μαζί τους άλλα 5 άτομα από τα συνολικά 130 που κρατούνται που όμως δεν είχαν δικαίωμα να φύγουν.

Τελικά μέχρι τις 7 το απόγευμα και οι 19 αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή από τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς πάντως, με εξαίρεση έναν πατέρα με το παιδί του, να δεχθούν να αποχωρήσουν από την Παλιά Ηλεκτρική.

Να σημειώσουμε ότι από το πρωί βρίσκονται στον χώρο στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελ. Αλιφιεράκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση