HomeΕΛΛΑΔΑΒενιζέλος: Εκβιασμοί, χειραγώγηση δικαιοσύνης και οργανωμένο έγκλημα τείνουν τα μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία

Βενιζέλος: Εκβιασμοί, χειραγώγηση δικαιοσύνης και οργανωμένο έγκλημα τείνουν τα μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία

Στην ομιλία του στο συνέδριο

Διαφήμιση

Οι Ελληνες αγωνιούν για το αν υπάρχει μία Ελλάδα μετά τα μνημόνια και την κρίση ή αν η πατρίδα μας είναι καταδικασμένη σε ένα διαρκές μνημόνιο, αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση στις 15 Ιουνίου, μετά από μια μακρόσυρτη, εικονική κωμικοτραγική δήθεν διαπραγμάτευση, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην ομιλία του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η «Ελλάδα μετά» δεν μπορεί να έχει σχέση με τον «εθνικολαϊκισμό, τον ψευτοκυριαρχισμό που οδηγεί σε ταπεινώσεις, τον αντιευρωπαϊσμό και τον αντιδυτικισμό που υποβαθμίζουν την εθνική μας ισχύ στο όνομα φαντασιώσεων. Η «Ελλάδα μετά» βασίζεται στον προοδευτικό πατριωτισμό των πολιτών της, στον πατριωτισμό που πιστεύει σε μια Πατρίδα πραγματικά ισχυρή και ανταγωνιστική».

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απαξίωση των θεσμών και της δικαιοσύνης.

«Ο ζόφος των εκβιασμών, της χειραγώγησης της δικαιοσύνης, των συγκρουόμενων μηχανισμών του βαθέως κράτους, της σύγκρουσης συμμοριών, της διάχυτης βίας, του οργανωμένου εγκλήματος, τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία με υπόκρουση δήθεν ριζοσπαστικών και εθνικολαϊκιστικών επιχειρημάτων. Οι καταστάσεις είναι πλέον οπερετικές. Αναμφίβολα ο πιο ευαίσθητος χώρος είναι αυτός της δικαιοσύνης και στη συνέχεια της εκπαίδευσης και ακολουθεί η δημόσια διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ακόμη, χαρακτήρισε αλαζονική την τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στο συνέδριο, την Παρασκευή, τονίζοντας:

«Οι πρακτικές πολιτικές προϋποθέσεις για να πάμε στην «Ελλάδα μετά» συνίστανται βέβαια στην αλλαγή των εκλογικών και κοινοβουλευτικών συσχετισμών. Στη συντριπτική εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Στην απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατό. Στην ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων που υποστηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Στη συνεργασία αυτή πρέπει να κληθεί να συμμετάσχει και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει ή να καθορίσει τις εξελίξεις. Η αλαζονική τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ χθες εδώ είναι αποκαλυπτική της στρατηγικής του για την επόμενη φάση, μετά την ήττα. Η εθνική ανευθυνότητα, η πόλωση και οι μικροκομματικές σκοπιμότητες είναι οι μόνες τους αρχές».

«Τιμώ το ΠΑΣΟΚ»

«Τιμώ βαθειά το ΠΑΣΟΚ που άντεξε και ακρωτηριασμένο έδωσε τη μάχη για την Πατρίδα, την εθνική οικονομία, την αποτροπή της καταστροφής, την προστασία της θέσης της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Τους βουλευτές μας, τα κομματικά μας στελέχη, τους απλούς πολίτες που άντεξαν τις λοιδορίες, το χλευασμό, τη θλίψη της ηθικής και πολιτικής προσβολής, την πρόσληψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ ,τη διάσπαση τις παραμονές της κρίσιμης μάχης κατά του εθνικολαϊκισμού», τόνισε ακόμη ο κ. Βενιζέλος και έκανε ξεχωριστή αναφορά στο εγχείρημα της Ελιάς.

«Είναι σημαντικό ο χώρος να είναι οργανωτικά ενωμένος. Να έχει οργανωτική σοβαρότητα. Να μη δίνει την εικόνα παραγοντισμών διευθετήσεων που θυμίζουν άλλες εποχές. Με κάποιους να επανέρχονται πολιτικά και να συμπράττουν εκλογικά, χωρίς ανάληψη ευθύνης ούτε καν για τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος, ενώ αυτονομούνται οργανωτικά θέλοντας να προκαταλάβουν τις εξελίξεις και να περιχαρακώσουν χώρους προσωπικής επιρροής», τόνισε ακόμη.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση