HomeΚΟΣΜΟΣΓκάμπριελ: Υπερβολικές οι αξιώσεις των Τουρκοκυπρίων

Γκάμπριελ: Υπερβολικές οι αξιώσεις των Τουρκοκυπρίων

«Συνιστά πρόοδο μόνο και μόνο που πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ικανοποιημένος» για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Κρατώντας «μικρό καλάθι» σε ό,τι αφορά στις προσδοκίες του από τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά τόνισε, πως «συνιστά πρόοδο μόνο και μόνο που πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις, για τις οποίες πολύ καιρό επικρατούσε αβεβαιότητα».

Αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, συνέστησε να μετριάσουν τις αξιώσεις τους. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle, σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών (VAP), ο κ. Γκάμπριελ επεσήμανε πως «καμία από τις δύο πλευρές δεν πρόκειται να επιβάλει υπερβολικές απαιτήσεις».

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε ότι αφορά στις «υπερβολικές» αξιώσεις της τουρκοκυπριακή πλευράς ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για το αίτημα των «μακρόχρονων θεσμικών εγγυήσεων» της Τουρκίας και της παραμονής στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο. Από την άλλη πλευρά, ενώ δεν προσδιόρισε ποια θεωρεί «υπερβολικά» ελληνοκυπριακά αιτήματα, τα συσχέτισε με τον «προεκλογικό αγώνα», εννοώντας πιθανώς τις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν αρχές του επόμενου έτους στην Κύπρο.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση