Για την Αθήνα αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα το βράδυ οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι που συνελήφθησαν ανοιχτά της Κρήτης σ’ ένα ξύλινο ιστιοφόρο που μετέφερε τελικά 130 συνολικά μετανάστες.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, χθες τα ξημερώματα το ξύλινο ιστιοφόρο που είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές αρχές και είχε προορισμό την Ιταλία υπέστη μηχανική βλάβη 30 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου Χανίων με τον καπετάνιο να εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Αμέσως στο σημείο προσέτρεξαν το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» , αλλά και ένα φορτηγό πλοίο για παροχή βοήθειας, όπως επίσης λιμενικοί, αλλά και πλήρωμα της Frontex, οι οποίοι το ρυμούλκησαν στο λιμάνι της Σούδας.

Από εκεί οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά όπου και πέρασαν το βράδυ.

Ωστόσο, 12 προσφυγόπουλα μεταφέρθηκαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων όπου και νοσηλεύονται, χωρίς όμως να κινδυνεύει η υγεία τους.

Από την πρώτη στιγμή στην παλιά Ηλεκτρική βρέθηκαν εθελοντές αλλά και γιατροί που εξέτασαν τους μετανάστες ενώ άνδρες της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες της ταυτοποίησής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι – ηλικίας 28, 42 και 53 χρόνων – έχουν ήδη συλληφθεί και αναμένεται σήμερα, συνοδεία αστυνομικών, να ταξιδέψουν για την Αθήνα καθώς θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Αττικής.

Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, έκθεση και εγκληματική οργάνωση ενώ παράλληλα έχει κατασχεθεί το ξύλινο ιστιοφόρο, ένας μικρός υπολογιστής που βρέθηκε στο σκάφος, τρία κινητά, μία μονάδα σκληρού δίσκου κι ένα usb.

Διαφήμιση
Διαφήμιση