HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜεικτή εικόνα στην Ευρώπη – Στροφή της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών

Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη – Στροφή της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών

Με μεικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες δίνουν το σήμα για πιθανό τερματισμό της εποχής του φθηνού χρήματος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με οριακή άνοδο, 0,04%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με πτώση 0,25%, ο DAX σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,04%, ο CAC40 στο -0,17%, o FTSE MIB με άνοδο 0,23%.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, είχε προκαλέσει την έκπληξη των επενδυτών της Τετάρτη όταν είπε ότι η ΒοΕ ίσως χρειάζόταν να αυξήσει τα επιτόκια, με την οικονομία να ανεβάζει ρυθμούς. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο νωρίτερα στο $1,3014, με άνοδο 0,6% σε σχέση με χθες.

Στη Γερμανία, η μετοχή της Delivery Hero αναμένεται να αρχίσει να διαπραγματεύεται από σήμερα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η εταιρεία online διανομής φαγητού ενδέχεται να αντλήσει ως και 995,6 εκατ. ευρώ, μετά τον καθορισμό του εύρους τιμής στα 22 -25,5 ευρώ ανά μετοχή.

Στο μεταξύ, σήμερα λήγει η εξάμηνη θητεία της Μάλτας στην προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Από 1ης Ιουλίου την προεδρία αναλαμβάνει η Εσθονία. Αρχικά τη Μάλτα θα διαδεχόταν η Βρετανία, ωστόσο τον Ιούλιο του 2016, μετά και το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, ανακοινώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση