HomeHL-EconomyΤι κερδίζει η Εθνική από την πώληση της Ασφαλιστικής στην ΕΧΙΝ

Τι κερδίζει η Εθνική από την πώληση της Ασφαλιστικής στην ΕΧΙΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην EXIN η Εθνική Τράπεζα ολοκληρώνει περισσότερα από το 85% των δεσμεύσεων που προκύπτουν από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει υποβάλλει στις ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές.

Επιπλέον ενισχύει τα κεφάλαιά της κατά 110 μονάδες βάσης και να αποκομίσει ένα τίμημα ύψους 718,3 εκατ. ευρώ, διατηρώντας ποσοστό 25% στην εταιρεία.

Η συναλλαγή καλύπτει και άλλο μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης, αφού ο όμιλος μειώνει έτσι το προσωπικό του κατά 850 εργαζομένους και επιτυγχάνει και τον στόχο να υποχωρήσει ο αριθμός τους κάτω από τα 9.950 άτομα.

Το νέο σχήμα Εθνικής Ασφαλιστικής -EXIN αναμένεται να παράγει ασφάλιστρα ύψους 1 δισ. ευρώ ετησίως και έχοντας ως βάση τη μεγαλύτερη εγχώρια ασφαλιστική εταιρεία, θα αναπτύξει δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ολλανδικού ομίλου.

Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πλήρη υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης- εκτιμάται ότι το 100% των δράσεων θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους, αποκομίζει ικανοποιητικό τίμημα, ενισχύει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1, ενώ με το 25% που διατηρεί προσδοκά μελλοντικά έσοδα από προμήθειες ειδικά εφόσον, όπως αναμένεται, η Ασφαλιστική θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση